Kirjasto

 

 

Hailuodon kirjasto on tunnelmallinen pieni kirjasto keskeisellä paikalla Hailuodon päätien varrella, koulun ja kirkon välissä. Lämpimästi tervetuloa!

Hailuodon kirjasto kuuluu OUTI-kirjastokimppaan. OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan kirjastot. OUTI-kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri, kirjastojärjestelmä sekä verkkokirjasto.

Kirjaston aineisto ja Pohjoisen eKirjasto

Hailuodon kirjastosta voit lainata kirjojen lisäksi mm. lehtiä, nuotteja, elokuvia, musiikkia ja vaikkapa sulkapallomailat.

Oman kirjaston kokoelmien lisäksi käytössäsi on kaikkien Outi-kirjastojen aineisto. Hae aineistoja, tee varauksia ja uusi lainoja Outi-verkkokirjastosta:

Pohjoisen eKirjaston aineisto sisältää mm. e-kirjoja, e-äänikirjoja, suomalaisia ja ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä, soiton- ja laulunopetuskursseja, musiikkia ja elokuvia. Osaa e-aineistosta voi käyttää vain kirjastossa, mutta osaa voi käyttää kirjastokortilla ja tunnusluvulla (PIN-koodi). Klikkaa linkistä eKirjastoon:

 

Kotiseutukokoelma

Hailuodon kirjaston kotiseutukokoelmaan kerätään monipuolista tietoa Hailuodon menneisyydestä ja nykyisyydestä. Kokoelmasta löytyy myös hailuotolaisten kirjailijoiden kaunokirjallista tuotantoa.

Kaukopalvelu

Hailuodon kirjasto voi tilata asiakkaalleen kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole OUTI-kirjastoissa. Kaukopalvelu on maksullista.

Omatoimikirjasto

Omatoimiaikana asiakkaat voivat käydä kirjastossa asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole asiakaspalvelua.

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee sisään voimassa olevalla OUTI-kirjastokortilla sekä siihen liitetyllä verkkokirjaston tunnusluvulla (PIN-koodilla). Lainaus ja palautus hoituu automaatilla. Varaukset voi noutaa varaushyllystä.

Omatoimikirjaston käyttäjät sitoutuvat noudattamaan OUTI-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ovi menee lukkoon kirjastoon sisään tultaessa ja kirjastosta poistuttaessa. Omatoimikirjaston turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla.

Vuh!
Virallisten kokoelmien ulkopuolella seikkailee hurmaava, asiakkaiden suosiosta ja rapsutuksista nauttiva ”ystäväaineistomme” Hailuodon Muru, jota voi lainata lenkkikaveriksi kerran viikossa: https://www.facebook.com/hailuodonmuru/.

Aukioloajat

Talviaikataulu (22.8.2022 – 26.6.2023)  Kirjasto on auki maanantaisin 15.8. 2022 asti klo 8-20 (omatoimikirjasto)

MA                          suljettu
TI                             8-20
Palveluaika             10-16
KE                           8-20
Palveluaika             12-18
TO                           8-20
PE                           8-20
Palveluaika             12-18
LA                           10-14
SU                           suljettu

Palveluaikojen ulkopuolella kirjastokortti + pin-koodi avaavat oven! Pyydä kirjastosta!

 

 

Yhteystiedot

Hailuodon kirjasto
Luovontie 61
90480 Hailuoto

044 497 3565
kirjasto@hailuoto.fi