Ajankohtaista

Matkailuneuvonta palvelee osoitteessa info(a)visithailuoto.fi

Matkailuun liittyvissä kysymyksissä sinua autetaan osoitteessa info(a)visithailuoto.fi. Tästä osoitteesta voit tilata myös Hailuodon matkailuesitteitä. Kesän aikana sinua palvelee myös matkailuneuvonnan asiakaspiste, jonka sijainnista ja aukioloajoista tiedotamme myöhemmin kevään aikana.

Huhtikuun kuntatiedote on ilmestynyt

Tiedotteesta saat tietoa mm. kunnan kesätyöpaikoista nuorille, tulevista europarlamenttivaaleista ja Hailuodon kesätapahtumista. Kuntatiedotteen pääset lukemaan tästä.

Hailuodon retkeilyreitit uudistuvat – kerro meille mielipiteesi

Hailuodon retkeilyreittien uudistustyö on käynnissä. Onko sinulla retkeilyreitteihin liittyviä toiveita, mielipiteitä ja näkemyksiä, jotka haluaisit jakaa kanssamme? Vaikuta reittien uudistustyöhön ja vastaa oheiseen kyselyyn huhtikuun loppuun mennessä. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä.   Retkeilyreitteihin liittyvissä kehitysideoissa ja toiveissa voit olla yhteydessä myös suoraan projektisuunnittelija Hanna Similään, hanna.simila(a)hailuoto.fi, p. 044 4973503.

Kunnanhallituksen kokous 23.4. peruttu

Kunnanhallituksen kokousta 23.4.2019 ei pidetä käsiteltävien asioiden vähäisyyden vuoksi. Kunnanhallituksen seuraava kokous on Luotosalissa tiistaina 7.5.2019 klo 18.00.

Hailuodossa äänestettiin aktiivisesti

Hailuodon äänestysprosentti oli kevään 2019 eduskuntavaaleissa 75. Ennakkoon kävi äänestämässä 369 kuntalaista, varsinaisena vaalipäivänä äänestäjiä oli 238. Hailuodon kunnan äänestysaktiivisuus oli Oulun vaalipiirin kolmanneksi korkein heti Kempeleen ja Merijärven jälkeen. Koko maassa äänestysprosentti oli 72.

Haja-asutuksen jätevesien käsittely kuntoon 31.10.2019 mennessä

https://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/haja-asutuksen-jatevesien-kasittely

Oulun seudun yhteispäivystyksen chat-palvelu myös hailuotolaisten käytössä

Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP) testaa chat-palvelua 31.5.2019 saakka. Sairaanhoitajat vastaavat asiakkaiden kysymyksiin suomeksi ma – pe klo 10 – 20.  Ch​at-palvelussa sairaanhoitajan antavat yleistä terveysneuvontaa ja päivystyksellistä palveluohjausta. Chat-palveluun pääset tästä linkistä. Asiointi tapahtuu palvelussa nimettömästi. Henkilökohtaista terveysneuvontaa tarvitsevat asiakkaat ohjataan soittamaan terveysneuvonnan puhelinpalveluun (08 315 2655). Hätätilanteissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ja myrkytyksiin liittyvissä […]

Hailuodon kunnalle oma radioamatööriasema

Hailuodon kunta on saanut luvan radioamatööriasemalle. Aseman kutsumerkki on OG8L. Radioamatööriaseman avulla kunta voi entistä paremmin varautua poikkeusoloihin: asemaa voidaan käyttää tilanteissa, joissa muut kanavat eivät toimi. Jatkossa asema mahdollistaa myös radioamatööritoiminnasta kiinnostuneiden kouluttamisen ja tarjoaa uuden harrastusmahdollisuuden hailuotolaisille. Radioamatööritoiminta on luvanvaraista ja säädeltyä. Toiminta ei ole kaupallista, vaan radioamatööritoiminnassa on kyse harraste-, koulutus- yms. […]

Hyypän valaistun hiihtoladun kunnossapito loppui

Hyypällä olevan valaistun ladun hoito on loppunut tälle talvea. Hiekka näkyy paikoin ladun varrella ja latupohja on tuhoutunut isolta osalta matkaa. Muita latuja huolletaan edelleen -ovat tosin jäisiä tähän vuodenaikaan, joten maltti on taas valttia.

Vedenjakelun häiriöistä tiedottaminen

Hailuodon Vesihuolto Oy:n hallitus on päättänyt, että vedenjakelu saa olla keskeytyksissä enintään 1 tunnin ajan sähkökatkon alkamisesta. Nykyisin varavoimalaitteena on traktorikäyttöinen aggregaatti, joka aiotaan korvata omavoimaisella generaattorilla. Vedenjakelun keskeytyksistä ja muista häiriötilanteista tiedottaminen hoidetaan jatkossa seuraavia kanavia käyttäen: 1) Vesihuollon tekstiviestipalvelun avulla 2) Facebook-ryhmien kautta (Sanna Sipilä) 3) Hailuodon kunnan nettisivut (virka-aikana 8-16) Vesihuollon tekstiviestipalvelun kattavuuden parantamiseksi asiakkaat voivat ilmoittaa […]