Aktiviteetit

Ulkoilu- ja retkeilykohteet

Retkeilyreitit    Taukotuvat ja nuotiopaikat    Lintubongaus    Liikunta ja urheilukohteet

Omatoimiset aktiviteetit

Rannat ja uiminen    Metsästys    Kalastus    Veneily

Ohjatut aktiviteetit

Hailuodon paikallisoppaat    Opastettu Panimokierros    Bussiretket Oulu – Hailuoto – Oulu

Tutustu kaikkiin aktiviteetteihin ja paljon muuhun Hailuoto -sovelluksessa

 

Koe saari jokaisena vuodenaikana

Hailuodon kansallismaisema hurmaa jokaisena vuodenaikana: Talven hiljaisuus, kevään valo ja muuttolintujen äänet, kesän kiireettömät, aurinkoiset rantapäivät ja syksyn ruskamaisema marja- ja sienisatoineen odottavat vierailijoita.

Unohtumaton kesä

Hailuoto tunnetaan kesäisin upeista hiekkarannoista ja aurinkoisista kesäpäivistä. Veneilyn, retkeilyn, kalastuksen ja mökkeilyn harrastamiseen on ihanteelliset olosuhteet. Retkeilyreitit ja taukotuvat tarjoavat luonnon rauhaa ja hyvät lähtökohdat retkeilylle.

Värien kyllästämä syksy ja kevät

Syksyllä metsästäjät ja marjastajat saapuvat saareen. Puhtaassa ilmassa kypsyneet marjat ja sienet odottavat poimijaa. Metsästyskausi alkaa 20. elokuuta sorsajahdilla ja tuolloin Hailuotoon saapuu metsästäjiä ympäri maata. Jahtitansseja tanssitaan perinteisesti nuorisoseuralla 19. elokuuta. Syksyisin ja keväisin lintuharrastajat tulevat Hailuotoon, sillä saaressa voi bongata monia erilaisia lajeja.

Arktinen talvi

Hailuodon talven arktisessa luonnossa liikkuminen tuo mukanaan eksoottisia elämyksiä. Laaja horisontti, jäisen meren suuri hiljaisuus ja elämykset hiihdon, pilkkimisen, moottorikelkkailun ja muiden talviharrastusten parissa on kokemisen arvoinen. Talvisin on osan aikaa käytössä myös jäätie. Jäiden lähtö ja muuttolintujen paluu ovat ensimmäiset kevään merkit. Paikoin voi nähdä jään reunalla hylkeen paistattelemassa päivää.

Uniikkien aktiviteettien saari

Saaren monet retkeilyreitit, nuotiopaikat ja taukotuvat antavat monipuoliset mahdollisuudet luontomatkailuun, harrastamiseen ja retkeilyyn ympäri vuoden. Hailuoto tunnetaan myös lintubongaajien paratiisina. Hailuotoon kuljetaan lautalla ja talvisin on sään luomien mahdollisuuksien mukaan käytössä myös jäätie.

Harvinaisten lintujen saari

Saari on bongaajien lintuparatiisi. Lintuja voi katsella lintutorneista, rannoilla ja metsissä. Jos asetut seuraamaan luontoa Hailuodon Kirkkosalmen kosteikkoon, voit nähdä runsaasti harvinaisia lintulajeja. Lintujen tutkimuskohteena saaren sijainti on erittäin suotuisa. Vuoteen 1995 mennessä Hailuodossa oli tavattu jo 290 eri lintulajia. Saareen on helppo tutustua oppaan johdolla. Opastuksia tarjoavat sekä Hailuoto-seuran paikallisoppaat että ohjelmapalveluja tarjoavat yritykset. Opastuksia saa myös englanniksi.

Kulttuurin ja tapahtumien saari

Hailuoto tunnetaan kulttuurin saarena ja ensimmäiset taiteilijat saapuivat Hailuotoon jo 1910-luvulla.  Saaren taide- ja kulttuurielämä on vireää. Kesäinen Hailuoto tunnetaan laadukkaista kulttuuritapahtumista. Joka kesä saaressa järjestetään muun muassa Bättre Folk- kulttuurifestivaalit, Hailuodon Teatterifestivaalit ja Hailuodon Musiikkipäivät.

Visit Oulun videolla muun muassa pätkiä Bättre Folk -festivaaleilta