Aktiviteetit

Aktiviteetit 900x350

Hailuoto tunnetaan kesäisin upeista hiekkarannoista ja aurinkoisista kesäpäivistä. Veneilyn, retkeilyn, kalastuksen ja mökkeilyn harrastamiseen on ihanteelliset olosuhteet. Retkeilyreitit ja taukotuvat tarjoavat luonnon rauhaa ja hyvät lähtökohdat retkeilylle.

Syksyllä metsästäjät ja marjastajat saapuvat saareen. Puhtaassa ilmassa kypsyneet marjat ja sienet odottavat poimijaa. Metsästyskausi alkaa 20. elokuuta sorsajahdilla ja tuolloin Hailuotoon saapuu metsästäjiä ympäri maata. Jahtitansseja tanssitaan perinteisesti nuorisoseuralla 19. elokuuta. Syksyisin ja keväisin lintuharrastajat tulevat Hailuotoon, sillä saaressa voi bongata monia erilaisia lajeja.

Hailuodon talven arktisessa luonnossa liikkuminen tuo mukanaan eksoottisia elämyksiä. Laaja horisontti, jäisen meren suuri hiljaisuus ja elämykset hiihdon, pilkkimisen, moottorikelkkailun ja muiden talviharrastusten parissa on kokemisen arvoinen. Talvisin on osan aikaa käytössä myös jäätie.

Jäiden lähtö ja muuttolintujen paluu ovat ensimmäiset kevään merkit. Hailuodossa voi nähdä useita harvinaisia lajeja ja on useita lintutorneja. Paikoin voi nähdä jään reunalla hylkeen paistattelemassa päivää.