Visit Hailuoto julkaisee mobiilisovelluksen kevään 2021 aikana

Perämeren suurimman saaren Hailuodon tietojen etsiminen useilta eri verkkosivuilta on pian historiaa, kun Visit Hailuoto julkaisee oman mobiilisovelluksensa.

Hailuodon Elinkeinotoimijat ry:n ja Hailuodon kunnan yhteishanke Hailuoto Green & Blue käynnistyi helmikuun 2021 alusta. Hankkeessa kehitetään lähimatkailua digitaalisella ja yhdessä tekemistä edistävällä toimintatavalla. Keskeisiä toimia ovat Visit Hailuoto toimintamallin rakentaminen, koulutusten ja työpajojen kautta kasvava yritysten osaaminen, mobiilisovelluksen käyttöönotto sekä yhteisten matkailutuotteiden ja palveluiden kokoaminen. Hankkeen rahoittaa Leader Nouseva Rannikkoseutu.

Kevään 2021 aikana hankkeessa valmistellaan Hailuoto -sovellus matkailijoiden, mökkiläisten ja kuntalaisten käyttöön. Sovellus kerää yhteen kaiken tarvittavan tiedon saaresta, sinne saapumisesta ja ajankohtaisista yritystiedoista. Tarkoituksena on saada sovellukseen myös digitaalisesti mm. retkeilyreitit sekä käyntikohteet ja niiden tärkeä informaatio.

  • Sormea pyyhkäisemällä saat esiin paikalliset tapahtumat, lautta-ajat, säätiedot ja esimerkiksi jäätien ajankohtaisen tilanteen. Kertoo hankekoordinaattori Saana Peurasaari.Hankekoordinaattori Saana Peurasaari esittelee sovelluksen toimintoja puhelimensa näytöltä

Sovellus saadaan käyttöön vilkkaimpaan matkailusesonkiin, arvioitu julkaisupäivä on 15.5. Sovellusta kehitetään jatkossa keräämällä sen toimivuudesta kertovaa dataa sekä käyttäjäkokemuksia. Tällä hetkellä sovellukseen kerätään tietoja hankkeessa mukana olevista yrityksistä. Uudet toimijat pääsevät ilmoittautumaan hankkeeseen mukaan aina 31.5.2021 asti ja toiveena onkin, että mahdollisimman moni uusi yrittäjä, yhdistys ja toimija ilmoittautuisi.

  • Mitä useampi toimija on mukana sitä kattavampi ja toimivampi sovellus saadaan aikaiseksi. Hankkeeseen osallistuville elinkeinotoimijoille on luvassa näkyvyyttä koko hankeajan. Vinkkaa Peurasaari.

Mukaan lähteminen maksaa yritykselle 250 euroa, ja tällä pääsee mukaan kaikkiin hankkeen toimiin sekä sovellukseen koko hankeajaksi – odotamme yhteydenottoasi osoitteessa saana.peurasaari@hailuoto.fi.

 

 

 

Lisätietoja:

Saana Peurasaari

Markkinointi- ja viestintäsuunnittelija

Hankekoordinaattori

Hailuoto Green and Blue -hanke

0406102842

saana.peurasaari@hailuoto.fi