Visit Hailuodon uusi hallitus käynnisti toimintansa

Hailuodon yrittäjien yhteistyötä on kehitetty jo 5 vuoden ajan Hailuodon Elinkeinotoimijoiden toimesta. Elinkeinotoimijat ry tunnetaan puhekielessä paremmin nimellä Visit Hailuoto, joka näkyy esimerkiksi järjestön nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Visit Hailuodon hallitukseen uudet jäsenet valittiin joulukuun lopussa, ja he ovat kokoontuneet alkuvuoden aikana jo useita kertoja. Hallituksen jäseniä ovat puheenjohtaja Leea Nieminen, sihteeri Timo Rantasuo sekä jäsenet Sanna Korpela, Marjo Lehtola, Jussi Paaso ja Anu Krekilä. Hallitusjäsenten esittelyt voit lukea tämän tiedotteen lopusta. Kaikkiaan jäseniä järjestöllä on yli 30, ja uusia saadaan joka vuosi mukaan. Jäsenet toimivat monilla eri toimialoilla, joka ollut Visit Hailuodon vahvuus läpi sen toimintahistorian.

”Hailuotolaisten yrittäjien aktiivisuus on jo nyt hyvää. Visit Hailuodon toimintaan kuuluu yhteistyön kehittäminen ja saaren palvelurakenteen monipuolisuudesta huolehtiminen. Puheenjohtajana haluan nostaa tulevan vuoden tavoitteiksi yhteistyön lisäämisen yrittäjien välillä, toimintamme näkyväksi tekemisen sekä aktiivisen tiedottamisen hyvistä käytännöistä ja saavutuksista”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Leea Nieminen.

Visit Hailuodon ja Hailuodon kunnan yhteisessä Hailuoto Green & Blue -hankkeessa toteutetaan järjestölle kevään aikana uusi toimintamalli. Toimintamallin päivittäminen sekä uusien tavoitteiden asettaminen on noussut viime vuosien aikana yhä tärkeämmäksi, muun muassa toimialoja kohdanneen murroksen myötä. Liiketoimintojen muutokset ja markkinoinnin painottuminen digitaalisiin kanaviin vaatii myös Hailuodossa muutosten tekemistä.

”Asiakkaita pitää nykypäivänä palvella monikanavaisesti. Muutosten tekeminen toimintamalliin mahdollistaa meiltä resurssien vapauttamisen sellaisiin toimiin, jotka ovat mahdollisimman kustannustehokkaita. Näitä ovat esimerkiksi kohdennettu markkinointi ja nettisivujen optimointi”, toteaa hallituksen sihteeri Timo Rantasuo.

Tällä hetkellä Visit Hailuodon hallitus työstää järjestön visuaalista ilmettä ja neuvottelee kahden korkeakouluopiskelijan kanssa Hailuodon yrityskenttään kohdistuvista tutkimustöistä. Jos neuvottelut saadaan maaliin, on Hailuodossa pian saatavilla uusinta tieteellistä tutkimustietoa kehitystoimien tueksi. Uutta kehitetään myös paikallisia silmällä pitäen. Hailuoto-sovellukseen räätälöity jäätien reaaliaikaisen aukiolon seurantatyökalu on saatu toimimaan sovelluksen kautta!