Valtioneuvoston tiedote Uudenmaan liikkumisrajoituksista ja vinkkejä etäliikuntaan

Hallitus on päättänyt 25. maaliskuuta 2020 rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 27. maaliskuuta alkaen. Rajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta 2020 saakka. Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Hallitus antoi liikkumisrajoituksia koskevan valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnan käsiteltäväksi 25. maaliskuuta.Liikkumisrajoitusten tultua voimaan Uudenmaan asukkaiden on pysyttävä maakunnan alueella. Tiedotteen pääset lukemaan oheisesta linkistä:

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/uudellemaalle-liikkumisrajoituksia-hallitus-paatti-uusista-lisatoimista-koronaepidemian-leviamisen-estamiseksi

 

THL muistuttaa, että jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. 

Liikuntaa on kuitenkin mahdollista jatkaa myös kotioloissa. Hailuodon vapaa-aikatoimi muistuttaa seniorijumppalaisten omasta Whatsapp-ryhmästä, johon vapaa-aikasihteeri linkittää jumppaohjeita ja videoita. Mukaan voi liittyä laittamalla tekstiviestin numeroon 044 4973566. Vapaa-aikatoimi tulee myös julkaisemaan tekemisen vinkkejä etätyöläisille, nuorisolle ja kaikesta liikunnasta kiinnostuneille Hailuodon kunnan liikunta- ja nuorisotyön sivustolla.

Huomenna 27.3. hailuotolaisille on mahdollista osallistua ilmaiseen etäjumppaan klo. 10. Poikkeusolojen livejumpan järjestää kyläkampaajana tunnettu Emmi. Liikunta on Emmin sydäntä lähellä ja sitä iloa hän haluaa jakaa nyt myös muille poikkeusolojen myötä kotiin jääneille aamujumpan merkeissä. Kyseessä on puolen tunnin kiertoharjoittelu, välineenä kahvakuula tai vaihtoehtoisesti jämäkkä kauppakassi tai ämpäri lastattuna kivillä. Myös sohvan läheisyyteen on hyvä hakeutua, se saa tässä jumpassa uuden käyttötarkoituksen löhöämisen sijaan. Jokainen voi tehdä liikkeet omaan tahtiin. Jumppaamaan pääset huomen aamuna linkin kautta:

https://www.facebook.com/Pirte%C3%A4-102114654727799/