Vie vanhus ulos -kampanja käynnissä myös Hailuodossa

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja edistää niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat siihen apua ja seuraa. Kampanjaan voi osallistua jokainen, joka haluaa tehdä hyvää. Vuosittaiseen kampanjaan kuuluu keskeisesti valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä vanhustenviikon torstaina.

Tänä vuonna kampanja on käynnissä 8.9.-8.10.2021 teemalla Yhdessä askeltaen

Haastamme vapaaehtoisia, järjestötoimijoita, opiskelijoita, liikunnan ja hoitotyön ammattilaisia sekä läheisiä ja naapureita ulkoilemaan tukea tarvitsevien iäkkäiden kanssa. Erityisesti pitkän korona-ajan jälkeen tarvitsemme lisää askelia ja yhdessäoloa arkeen. Yhteiset kävelylenkit kohentavat kuntoa, virkistävät mieltä ja parantavat vastustuskykyä.

Näin osallistut Hailuodossa:

  • Ilmoita perusturvajohtaja Pia Piispaselle sähköpostitse (pia.piispanen@hailuoto.fi) kun olet vienyt vanhuksen ulos, Pia kirjaa kaikki Hailuodon käynnit järjestelmään.

Kampanjan lähtökohtana ovat vapaaehtoistyön periaatteet – vastavuoroisuus ja tasa-arvoisuus, itsemääräämisoikeus, luotettavuus, puolueettomuus ja vastuullisuus – joita kaikkien kampanjaan osallistuvien odotetaan noudattavan. Vapaaehtoistyön periaatteista kerrotaan tarkemmin täällä. Ikäinstituutti ei hyväksy rasismia eikä minkäänlaista muutakaan syrjintää.

Aiemmat kampanjat

  • Järjestetty yhdeksän kertaa vuodesta 2011 alkaen
  • Aiempina vuosina kampanjassa on kerätty ulkoilukertoja. Vuonna 2019 niitä kerättiin kuukauden aikana yhteensä 33 311.
  • Kampanja sai  vuodelle 2019 Partioaitan Ympäristöbonustukea 30 375 euroa. Bonusrahoilla tuettiin 41 Voimaa vanhuuteen -mentorointikunnan luontoretkeä ulkoilukampanjan aikana.
  • Vuonna 2020 kampanjassa kerättiin ulkoilukertojen sijasta huikeat 860 ulkoilutarinaa. Kampanjassa oli mukana
    • 255 rekisteröitynyttä tahoa
    • 108  paikkakunnalta

lue lisää täältä