Vapun juhlintaa Hailuodossa

Hailuodossa voit viettää vappua luonnon helmassa. Hailuodon retkeilyreitit, lintutornit sekä rannat kutsuvat kulkijoita tänäkin keväänä. Ja jos nälkä yllättää, ympäri saarta löytyy paikkoja, joista voit ostaa herkullista ruokaa joko mukaan tai paikan päällä nautittavaksi.

Marjaniemessä pääset rannan ja majakan lisäksi ihailemaan röysiä, eli tuulen kasaamia ahtojäitä. Röysien juurella on hienoa kuvauttaa itsensä, muistathan kuitenkin, ettet kiipeä niiden päälle romahtamisvaaran vuoksi!

Makkaranpaistoa varten Hailuodosta löytyy useita eri nuotio- ja taukopaikkoja, joista voit lukea tarkemmin www.hailuoto.fi/matkailu/aktiviteetit/taukotuvat-ja-nuotiopaikat. Marjaniemeä lukuun ottamatta taukopaikoilta löytyy puita valmiiksi, mutta paikalliset kaupat Sale  ja K-Market myyvät myös polttopuupusseja. Muista siivota jälkesi, pidetään yhdessä saari puhtaana!

Jos nälkä tai jano pääsee yllättämään jo lauttarannassa, apua löydät Grilli-Café Farestiinasta, kylällä sinua palvelevat Kahvila Loma sekä Hailuodon Panimo, ja Marjaniemessä voit herkutella Halstarissa, Fransissa tai Luotsihotellin ravintola Aavassa. Matkamuistoja ja pientä purtavaa löytyy Luovon Puikkarista, ja jos menojalkaa vipattaa, kannattaa suunnata Dancing Bobcat Bariin. Kotimatkalla kannattaa käväistä Puutarha Meriviljasta ostamassa muistamisia itselle tai äidille, äitienpäivä kun on jo ovella! Voit tarkistaa aukioloajat ja muuta tietoa yritysten linkkien takaa, tai kätevästi Visit Hailuodon Facebook-sivulta.

Muistutamme vielä, että pidetään turvavälit ja huolehditaan maskeista sekä hyvästä käsihygieniasta!

Tervetuloa vapun viettoon Hailuotoon!