Tiedote Siikamarkkinoista

Julkaisuvapaa heti

Hailuodon Siikamarkkinat järjestetään 8.-9.10.2022 30. kerran!

Kypsään 30 vuoden ikään ehtinyt Hailuodon Siikamarkkinat järjestetään jälleen lokakuun toisena viikonloppuna, 8.-9.10.2022. Markkinoille on tullut juhlavuoden kunniaksi uudistuksia: myyjien alueita löytyy tänä vuonna kalasataman alueen lisäksi myös vanhan luotsiaseman pihasta. Kalasataman ympäristöstä löydät lähiruokaa ja -herkkuja, vanhan luotsiaseman myyntikojut taas ovat käsityö- ja lähituotepainotteiset. Myyntipisteitä löytyy myös Luotsihotellin Luotsisalista.

Tänä vuonna mukaan on saatu entistä enemmän kalatuotteiden myyjiä, ja Kalahallin myymälästä voit saada tuoretta kalaa. Hailuodon kalastajat ovat saaneet myös siikaa saaliikseen, joten kannattaa ehdottomasti piipahtaa Kalahallilla hakemassa herkkuja ruokapöytään!

Myös tänä vuonna Siikamarkkinoiden ohjelmassa on tiedossa todellista herkkua markkinavieraille! Lauantaina esiintyy iki-ihana Rommakko, jonka folk’n’roll-rytmit menevät todella jalan alle. Sunnuntaina puolestaan esiintymässä on Duo Kanniainen ja Lammassaari, joiden kitara- ja haitaritaiturointi saavat kenet tahansa hyvälle tuulelle. Viikonlopun aikana Hailuodon Nuorisovaltuuston jäsenet laittavat markkinavieraat kisailemaan Siikamarkkinavisan parissa, jossa arvaamalla tai tietämällä oikeita vastauksia visaisiin kysymyksiin voi voittaa mukavia pieniä palkintoja.

Pääesiintyjien lisäksi viikonloppuna on myös paljon muuta ohjelmaa: lauantaina Luotsisalissa pääsee kuuntelemaan Pentti Huttusen luentoa ”Tarinoita meriltä”, ja sunnuntaina samassa tilassa esiintyy upea Kanteletar Katri hailuotolaisia sävelmiä markkinavieraille tarjoillen. Satamassa on tuttuun tapaan esillä meripelastusseuran pelastusalus työ- ja säävarauksella, ja lisänä olemme saaneet myös Hailuodon sopimuspalokunnan työvarauksella esittelemään paloautoa viikonloppuna.

Markkinoille pääsee helposti linja-auton kyydissä, kun V. Alamäki kuljettaa markkinavieraita lauantain ajan useammalla kyydillä Oulusta Marjaniemeen ja takaisin. Markkina-alueella pääset kätevästi kulkemaan halutessasi Hailuodon kunnan tarjoamilla markkinapyörillä, jotka löytyvät Kalasataman markkina-alueelta. Muistathan, että esteettömän, asfaltilla päällystetyn kalasataman lisäksi pyörätuolilla pääsee kulkemaan myös sorapintaisella luotsiaseman pihalla, mutta kulku siellä on hieman haasteellisempaa.

Kunnan infoteltan löydät vanhan luotsiaseman pihasta, esiintymislavan tuntumasta. Muista osallistua Siikamarkkina-arvontaan täyttämällä yhteystietosi Siikamarkkinaesitteessä olevaan arvontalipukkeeseen ja palauttamalla se kunnan infoteltan arvontalaatikkoon!