Tiedote 23.3. (1-3-luokkalaiset, huomio poikkeusolojen rajoituksista, linkki THL-ohjeisiin)

Tiedote 23.3.2020 kello 11:20 (1-3-luokkalaiset, huomio poikkeusolojen rajoituksista, linkki THL -ohjeisiin)

Hailuoto

Valtioneuvosto tarkensi perjantaina 20.3. linjausta 1-3 -luokkalaisten lähiopetuksesta. Kaikki peruskoulun 1-3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Huom. 1-3 -luokkalaisia suositellaan kuitenkin vahvasti pidettävän kotona edelleen, mikäli siihen vain on mahdollisuus.

Mikäli lapsi tulee kouluun, ilmoitathan asiasta omalle luokanopettajalle opetusjärjestelyjen ja riittävän ruokailun turvaamiseksi.

Valtioneuvoston tiedote 20.3.2020 on luettavissa oheisesta linkistä.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410845/pienimpien-koululaisten-lahiopetuksen-jarjestaminen-poikkeusoloissa-tarkentuu

 

Huomio poikkeusolojen rajoituksien noudattamisesta 

Pyydämme huomioimaan, että poikkeusoloissa on tärkeää noudattaa Valtioneuvoston ja kunnan linjaamia rajoituksia, ohjeistuksia sekä suosituksia, jotta voimme suojata iäkkäät ja muut riskiryhmään kuuluvat. Valtioneuvoston toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Jos riskiryhmään kuuluvan ruokahuollon tai apteekkipalveluiden järjestäminen kotiin ei onnistu naapureiden tai läheisten toimesta, ota yhteyttä virka-aikana numeroon 044 4973 522.

 

THL:n ohjeita koronaviruksesta kansalaisille pääset lukemaan oheisesta linkistä: 

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta#suojele

 

Tämän tiedotteen sähköinen linkki: Tiedote_23.3.2020_