Muusat huoltoasemalla: Pauliina Vanhatalo ja Matti Patronen

21.08.2022 13:00

Kirjailija Pauliina Vanhatalo kertoo viime vuonna ilmestyneestä omaelämäkerrallisesta teoksestaan Tuntemani maailma (S&S). Ajatuksia herättävä teos tutkii ihmisen osaa ilmastokriisin ja pandemian keskellä. Kirjailijan kuuluu ymmärtää omia tunteitaan ja eläytyä toisten, todellisten tai kuviteltujen, ihmisten kokemuksiin. Mutta milloin tunteita on jo yksinkertaisesti liikaa? Ei kai voi olla kansalaisvelvollisuus viedä itseään toistuvasti jaksamisen äärirajoille tai kantaa koko ajan sisällään toisten kärsimystä? Tuntemani maailma täydentää Vanhatalon omiin elämänkokemuksiin perustuvan faktakirjojen trilogian.

Kauan odotetussa toisessa kirjassaan Matti Patronen: Pro Patronen (Docendo 2022) Matti Patronen jatkaa pohdintojaan elämän pienistä kummallisuuksista. Kirjan tarinat käsittelevät niin suomalaista arkea, luonnon ihmeitä, urheilua, kadonneita tavaroita, turhia keksintöjä, kurjia kuppiloita – sekä tietysti viisikymppisyyttä. Kun kirjailijalla itsellään tulee puoli vuosisataa täyteen, se antaa perspektiiviä pohtia asioita juuri niin kuin vain Matti voi pohtia. Matti Patronen on standup -koomikko, joka harrastaa sauvakävelyä ja muita ikäiselleen sopivia aktiviteetteja eikä suunnittele matkaa esimerkiksi Kuuhun. Hänen esikoisteoksensa oli Mr. Finlandia -ehdokas (Docendo 2020).

Kirjailijoita jututtaa runoilija-muusikko Uolevi Haapala.

Tilaisuudessa esiintyy myös duo Kanteletar ja Merenneito, joka esittää hyväntuulisia cover-kappaleita kanteleen sulosävelien säestämänä!