Konsertti: Ruokangas & Kanniainen

26.01.2020 18:00 - 19:15 , Hailuodon kirkko

Kartta latautuu...

Heikki Ruokangas & Anne-Mari Kanniainen on kitaristi Heikki Ruokankaan sekä haitaristi Anne-Mari Kanniaisen vuonna 2018 muodostama duo. Hailuodon kirkkokonsertissa kuullaan kokoonpanon tulkintoja virsistä, hengellisistä ikivihreistä ja suomalaisista kansansävelmistä. Luvassa on jazzia, kansanmusiikkia ja avantgardea yhdistävä uniikki kokonaisuus, joka syntyy improvisoinnista ja tunnelman luomisesta hetkessä.

Heikki Ruokangas (s.1987) on oululainen jazz/avantgarde-kitaristi sekä säveltäjä. Ruokankaalta on ilmestynyt yhteensä seitsämän albumia, joista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE:n toimesta. Melodian ja metelin vuoropuhelu muodostaa Ruokankaan musiikillisen ilmaisun, joka liikkuu herkistä tunnelmista lähes väkivaltaiseen avantgarde-revittelyyn. Ruokangas on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Tanskassa, Virossa, Ruotsissa sekä Italiassa ja Ruokankaan musiikkia on julkaistu Iso-Britaniassa, Yhdysvalloissa sekä Saksassa.

lisätietoa: www.heikkiruokangas.com

Anne-Mari Kanniainen (s.1984) on oululainen harmonikkataiteilija sekä säveltäjä, joka on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Ranskassa, Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa sekä Venäjällä. Kanniainen on menestynyt lukuisissa harmonikkakilpailuissa niin kotimaassa, kuin kansainvälisesti. Näistä mainittakoon Kultainen harmonikka-kilpailun voitto vuonna 2005. Kanniainen on tehnyt laajasti sävellystyötä mm. Oulun kaupunginteatterille usean vuoden ajan. Hän on työskennellyt myös artistina Sirkus Finlandiassa. Kanniainen on tehnyt neljä albumia, joista ensimmäinen (2006) on sooloalbumi. Esiintyvät taiteilijat ry. myönsi Kanniaiselle vuonna 2010 Vuoden viihdetaiteilija-palkinnon.