Tää on mulle tärkee -hankkeen kohteita ehtii vielä ehdottaa omalta kotiseudulta

Vielä mahtuu mukaan!

#tääonmulletärkee -kohteita mahtuu vielä mukaan! Alle kolmekymppisille tärkeiden kohteiden etsiminen jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla myös vuoden 2021 puolella. Oman kotiseudun kohteita voi jatkossakin vinkata Instagram-kuvapalvelussa tai näppärällä sähköisellä lomakkeella. Lisätietoa kohdehausta. Lisätietoa kohdehausta

Maaseudun Sivistysliiton Tää on mulle tärkee -hanke kysyi syksyllä 2020 pohjoispohjalaislähtöisiltä nuorilta aikuisilta heille itselleen tärkeitä kotiseudun kohteita, joiden soisivat säilyvän myös tulevaisuudessa. Esiin nousi muun muassa yhteisöllisiä kokoontumispaikkoja ja tapahtumia. Ensi vuonna kahdeksassa #tääonmulletärkee-kohteessa eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata tulee tapahtumaan, kun hanke haastaa nuoret aikuiset ja paikallisen yhteisön toimimaan kohteiden hyväksi.

Tähän mennessä mukaan ilmoitetut kohteet ovat Kellon nuorisoseuran talo ja siellä järjestetyt nuortenillat, Oijärven vetouistelukilpailu, Sievin frisbeegolfrata, Ylivieskan Kasarmi, Kiviniemen satama, Luohuan koulu Siikajoella, Rantakylän koulu alueineen Limingassa sekä Lumotun Hallan Maa -elämyspuisto Pelsolla Vaalassa.

Toiminta #tääonmulletärkee-kohteissa käynnistyy vuoden 2021 alussa. Se, mitä kohteissa tullaan hankkeen ja yhteisön voimin tekemään, lähtee osallistujien omasta mielenkiinnosta ja osaamisesta. Luvassa voi olla esimerkiksi tapahtumia, ympäristön kunnostamista tai vaikka yhteisötaidetta. Perinteisten talkoiden rinnalle etsitään uusia tapoja osallistua ja vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Samalla kun Tää on mulle tärkee -hanke tuo nuoret aikuiset toimimaan lapsuus- tai kouluaikojensa ympäristöjen tai yhteisöjen hyväksi, se tarjoaa heille väylän vaikuttaa kotiseudun asioihin. Juuriltaan (esimerkiksi opintojen perässä) lähteneet nuoret aikuiset ovat usein väliinputoajia: heidän kiinnostuksensa kotiseutua kohtaan useinkin säilyy, mutta vaikutusmahdollisuuksia kotikunnan asioihin ei ehkä ole. Myös Pohjois-Pohjanmaan kunnat voivat löytää toiminnan kautta uusia keinoja yhteydenpitoon omiin, muualle muuttaneisiin nuoriin aikuisiinsa.

 

Tervetuloa mukaan myös OSALLISUUSKAHVIT -webinaariin nuorten aikuisten osallisuudesta ke 20.1.klo 9-10  tai to 21.1. klo 14-15 (kaksi samansisältöistä tilaisuutta):

Hei, haloo! Kuuleeko kotikunta nuorta aikuista?
Miksi myös poismuuttaneiden osallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota?

Lisätietoja: https://msl.fi/osallisuus/tapahtuma/osallisuuskahvit-webinaari-20-1/