Palveluasuminen

HUOM! Näitä sivuja ei päivitetä enää 1.1.2023 alkaen. Löydät ajantasaiset tiedot sosiaali- ja terveyspalveluista Pohteen sivuilta: pohde.fi.

Palvelukoti Saarenkartano

Vanhus- ja vammaistyön keskuksena toimii palvelukoti Saarenkartano. Saarenkartano on tehostetun palveluasumisen yksikkö ikä-ihmisille ja vammaisille, jotka eivät enää selviydy kotipalvelun turvin kotonaan. Asuntoineen ja tukipalveluineen se tuo turvallisuutta saaren runsaalle vanhusväestölle ympäri vuorokauden. Palvelukoti tarjoaa vuokra-asunnon 15 vanhukselle tai vammaiselle. Tilapäisasumiseen on varattu 4 paikkaa.

Saarenkartanossa hoitoa toteutetaan henkilökohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti. Asiakkaita avustetaan tarpeen mukaan heidän päivittäisissä toiminnoissaan, omatoimisuutta tukien. Virkistys-toimintaa järjestetään asukkaiden jaksamisen ja toiveiden mukaan. Asukkaiden terveydenhuollosta vastaa palvelukodin omat hoitajat yhteistyössä lääkärin kanssa.

Palvelukoti Saarenkartanon keskeinen toimintaperiaate on yksilöllinen ja hyvä hoito, joka koostuu asiakkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittamisesta, omatoimisuuden ylläpitämisestä ja edistämisestä sekä luottamuksellisuudesta. Hyvä hoito on kuntoutukseen pyrkivää, turvallista ja joustavaa. Omaiset voivat vierailla omaisensa luona aina halutessaan. Palvelukodin asukkaiden kodinomaiset huoneet kalustetaan asukkaiden omilla huonekaluilla, asukkailla on käytössään omat vaatteet ja liinavaatteet.

Saarenkartanossa on keittiö. Keittiöltä toimitetaan aterioita myös omissa kodeissaan asuville vanhuksille. Myös palvelukodin sauna- ja pyykkipalvelut ovat kaikkien hailuotolaisten vanhusten käytettävissä.

Vanhusten ympärivuorokautiseen palveluun haetaan palveluhakemuslomakkeella. Lyhytaikaiseen hoitoon haetaan lyhytaikaisen hoidon hakemuslomakkeella. Molemmat lomakkeet palautetaan palvelukoti Saarenkartanoon, Kaunakaupungintie 1, 90480 Hailuoto.

Kriteerit tehostettuun palveluasumiseen

Yhteystiedot

Palvelukoti Saarenkartano

Kaunakaupungintie 1
90480 Hailuoto
puh. 044 4973 550
Kiireetön soittoaika arkisin klo 13-15

Rauni Koppelo

 

Saarenkartanon sairaanhoitaja

 

Keittiö

 

Rivitalo Ojavilkki

Rivitalo Ojavilkki on ensisijaisesti ikäihmisten vuokrattavissa. Ojavilkki koostuu neljästä rivitalosta, joissa on yhteensä 22 asuntoa. Samassa pihapiirissä sijaitsevat sauna, pesutila, varastot ja pesutupa.

Asukkaat ovat omatoimisia ja hakeutuvat tarvittaessa kotihoidon asiakkaaksi.

Lisätietoja

Vuokra-asuminen