Reseptin uusiminen

HUOM! Näitä sivuja ei päivitetä enää 1.1.2023 alkaen. Löydät ajantasaiset tiedot sosiaali- ja terveyspalveluista Pohteen sivuilta: pohde.fi.

Resepti uusitaan terveydenhuollossa kahdeksan vuorokauden kuluessa. Mikäli reseptin uusimispyyntöä ei käsitellä tuossa ajassa, uusimispyyntö vanhenee. Jos reseptiä ei voida uusia, terveydenhuollon toimintayksikkö ilmoittaa sinulle siitä.

Hailuodon terveyskeskuksessa on käytössä sähköinen resepti.

Voit lähettää itse sähköisen reseptin uusimispyynnön OmaKanta-palvelusta. Voit pyytää sähköisen reseptin uusimista myös apteekista. Uusimispyynnön tilannetta voit tiedustella myös paikanpäällä apteekissa. Saat tiedon uusitusta reseptistä tekstiviestillä, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi uusimisen yhteydessä.

Voit jättää pyynnön reseptin uusimisesta myös terveyskeskukseen. Jätä uusimispyyntö viimeistään kaksi viikkoa ennen lääkkeen loppumista, puh. 0206306060

Paperireseptin voi uusia sähköiseksi reseptiksi käymättä lääkärillä. Terveyskeskuksesta saa suostumuslomakkeita, joka palautetaan paperireseptin mukana terveyskeskukseen.

Sähköisellä reseptillä lääkkeet voi hakea mistä tahansa apteekista. Siellä katsotaan Reseptikeskuksesta, mitä lääkkeitä sinulle on määrätty ja saat lääkkeesi. Ota apteekkiin mukaan potilasohje tai esimerkiksi Kela-kortti. Potilasohje nopeuttaa asiointiasi. Jos sinulla ei ole mukana potilasohjetta, saat lääkkeesi näyttämällä esimerkiksi Kela-kortin. Saat yleensä lääkekorvauksen jo apteekissa. Apteekki tarkistaa oikeutesi korvaukseen Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta.