Päivystys ja lääkärin vastaanotto

Lääkärin vastaanotto 900x350

HUOM! Näitä sivuja ei päivitetä enää 1.1.2023 alkaen. Löydät ajantasaiset tiedot sosiaali- ja terveyspalveluista Pohteen sivuilta: pohde.fi.

 

Päivystys on Hailuodon terveyskeskuksessa virka-aikana, ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15

Ajanvaraus, puh. 0206306060 (paikallisverkkomaksu) klo 8-16. Puheluusi vastaa Pihlajalinnan hoidon tarpeen arvioinnin tiimi. 

Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella sinut ohjataan tarkoituksenmukaiseen hoitoon. Vastaanotto voi tapahtua omalla terveysasemalla, hoitajan avustamana etävastaanotolla tai arvion perusteella ajan voi saada myös Pihlajalinna Ouluun tai chat-palveluun. Lääkäripalvelut Hailuodon terveyskeskuksessa tuotetaan ostopalveluna.

Virka-ajan ulkopuolella 116117 Oys. Lisäksi käytettävissä päivystysavun Chat-palvelu 24/7

Päivystysavun kansallisen kuulovammaisten tekstipalvelun löytyy osoitteesta: www.116117.fi

Terveydenhuoltolain määrittelemät kiireettömään hoitoon pääsyn aikarajat (ns. hoitotakuu) toteutuvat. Hoidon tarpeen arviointi tehdään viimeistään 3. arkipäivänä yhteydenotosta. Jonotusaika on tällä hetkellä alle viikon.

Kiireettömien terveyspalveluiden palvelunumero

Terveyskeskukseen voi jatkossa soittaa kiireettömiä asioita numeroon 0444973578. Huomioikaa että soitetaan vain kerran ettei puhelin liikenne ruuhkaudu.

Hoidon tarpeen arviointi

Hoidon tarpeen arviointi tehdään numerosta 0206306060 (paikallisverkkomaksu)

Etävastaanotto

Hailuodossa on käytössä lähilääkäripalveluiden lisäksi myös videoavusteinen etälääkärin vastaanotto. Etälääkärille ajanvaraus tapahtuu joko hoidon tarpeen arvioinnin tai terveyskeskuksen sairaanhoitajan arvion perusteella. Etälääkärin vastaanotto voi toteutua asiakkaan toiveiden mukaan joko terveyskeskuksessa tai asiakkaan omalla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella kotoa käsin. Alla Pihlajalinnan laatimat ohjeet etävastaanotosta.

Asiakkaan tietoturvaohjeet – Pihlajalinna-videovastaanottosovellus

Ennen lääkärin vastaanottoa:

  • Varmista että laitteesi yhteysnopeus on riittävän suuri videoyhteyteen lääkärin kanssa. Yleensä wifi-yhteyteen kytketty laite takaa nopeimman kaistan ja siten laadukkaan kuvan ja äänen. Kannattaa myös huolehtia vastaanottopaikan riittävästä valaistuksesta. Näin lääkäri näkee sinut ruudulta paremmin.
  • Varmista että laitteesi akku on täyteen ladattu tai että laitteesi on kytketty verkkolaturiin. Videovastaanotto kuluttaa akkuvirtaa huomattavasti enemmän kuin pelkkä puhelu.
  • Valitse lääkärin videovastaanottoon rauhallinen ja häiriötön paikka. Julkiset tilat ja muut yleisessä käytössä olevat tilat eivät sovellu lääkärin tapaamiseen. Julkisissa tai muissa yleisissä tiloissa on aina mahdollista, että joku ulkopuolinen kuulee keskustelusi lääkärin kanssa. Lisäksi taustalla oleva hälinä häiritsee tapaamista.
  • Paras paikka ottaa videoyhteyslääkäriin on oma koti. Jos taloudessasi asuu lisäksesi muita, kannattaa valita aika, jolloin kotona on rauhallisinta. Jos et ole kotona yksin, valitse lääkärin tapaamista varten huone, jonka oven voit halutessasi sulkea.
  • Suosittelemme käyttämään kuulokkeita vastaanoton aikana. Näin lääkärin puhe kuuluu vain sinulle, ei ulkopuolisille.
  • Mikäli lääkärin vastaanotollesi osallistuu sinun lisäksi joku muu, mainitse tästä heti lääkärin vastaanoton alkaessa.

Pihlajalinna-videovastaanottosovelluksen lataaminen ja käyttö-ohjeet