Liikunta ja kehonhuolto

Retkeily 900x350

Liikunta on tärkeä latautumistapa. Jo muutama liikuntakerta viikossa kohentaa yleiskuntoa, parantaa lihasvoimaa ja tasapaino- sekä koordinointikykyä. Oivallinen keino pitää huolta itsestä ja hyvinvoinnista on liikkua luonnossa.

Liikunnan ei tarvitse olla hikiliikuntaa, jo pelkkä seisominen ja käveleskely vaikkapa istumatyössä parantaa verenkiertoa ja virkistää. Muista nousta seisomaan puolen tunnin välein!

Liikkumisen tuottama hyvä olo perustuu fysiologiaan. Aivomme tuottavat niin sanottuja hyvän olon hormoneja. Ne estävät muun muassa kipuärsykkeiden kulkua ja lisäävät hyvänolon tunnetta.

On hyvä muistaa sovittaa liikunta omaan henkiseen ja fyysiseen tilanteeseen. Stressaantuneena sopivaa on leppoisa liikunta ja venyttely – ei liian rankka treeni. Vältä kovaa liikuntaa 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Liikunta on mitoitettu oikein, kun se tuntuu nautittavalta treenin jälkeenkin. On tärkeää, että liikunnasta nauttii ja siitä kokee iloa. Kehonhuolto ja palautuminen ovat yhtä tärkeitä kuin itse liikunta.