Saarenkartanossa kesätunnelmaa

Palvelu- ja vanhainkoti Saarenkartanoon on pitkän remontin jälkeen muodostunut uusi oleskelualue. Sen avajaiset olivat viime viikolla. Kirkas sisäpiha houkuttelee asustajia rentoon ulkoiluun. Kävin lyhyellä vierailulla kyselemässä heidän mielipiteitään uudistetusta sisäpihasta.  

Aurinkoisen ilman ansiosta Saarenkartanolaiset nauttivat virkistävästä ajanvietosta. Kirkkaan väriset kukat, jotka ovat istutettu penkkeihin ja ripustettu amppeleihin, ilahduttavat erityisesti. Raikas ilma tekee hyvää asustajille, jotka eivät aina pääse ulkoilemaan tarpeeksi. Pieni suihkulähde pulputtaa hiljaa.

 

“Sisäpiha piristää palvelukotilaisten päivää… “, Saarenkartanon vastaava hoitaja Rauni Koppelo tuumaa hymyillen. Hän on tyytyväinen uudistettuun tilaan.  

Lisää hyvää mieltä tuo avara tila. Niille, jotka kulkevat pyörätuolissa, on runsaasti tilaa liikkua. Paikalle pääsee kätevästi uudesta, laajemmasta ovesta.  

Ilmapiiri on leppoisa, ja selvästi kesäinen. Mukava henkilökunta esittelee minut, ja rupattelen asukkaiden kanssa. Vierailuja täytyy rajoittaa, joten turhaan siellä ei kannata käydä moikkaamassa. Koronarajoituksia seuraten vietin kuitenkin turvallisen käynnin. 

 

Teksti ja kuvat: viestintäharjoittelija Lumi Ripatti