Red Nose Companyn klovneriaesitykset Hailuodon koululaisille ti 27.9.

Ensi viikon tiistaina hailuodon koululaiset saavat nauttia klovniduo Red Nose Companyn laadukkaista näytöksistä, kun näyttelijät Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen marssittavat liikuntasaliin kaksi eri näytelmää: Ala-asteelle Keisarin uudet vaatteet ja ylä-asteelle Kiantoon perustuvan Punaisen viivan.

Kuva: Tero Ahonen

Hailuodon kunta valittiin osaksi Live-hanketta vuodelle 2022. Livehankkeen kautta Hailuoto saa kaksi ilmaista esitystä kaikille peruskoululaisilleen.

Hankkeen myötä on tuotettu kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jossa huomioidaan myös esittävät taiteet. Kulttuurikasvatussuunnitelman laatimiseen on hankkeen kautta saatu asiantuntijatukea Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitolta.

LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta.

Lämpimästi tervetuloa kaikille Hailuodon koululaisille opettajineen unohtumattomaan teatterihetkeen tiistaina 27.9. Ala-asteen esitys klo. 10:00 ja yläasteen klo. 12:00

Red Nose Companyn esitykset ovat yhdistelmä komediaa, tarinankerrontaa, improvisaatiota ja elävää musiikkia, joilla on jo yli 70 000 katsojaa.  Red Nose Company on Suomen ensimmäinen klovneriaan erikoistunut ammattiteatteriryhmä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnettiin 13.9. huippukoomikoille Ruuskaselle ja Vasamalle yhdessä Kansallisteatterin dramaturgi Eva Buchwaldin ja ohjaaja Linda Wallgrenin kanssa tiedon ja taidon loisteesta teatteriteoksesta Aleksis Kivi.