Pyöräily

Hailuoto on oivallinen pyöräilykohde etenkin kesällä. Retkeilyreitit ovat myös kuljettavissa pyörällä muut kulkijat huomioiden.

Saapuminen pyörällä

Lauttaan pääsee pyörälläkin ilmaiseksi. Pyöräilijät siirtyvät lauttaan vasta moottoriajoneuvojen jälkeen. Myös poistuminen tapahtuu samassa järjestyksessä.

Hailuodon päätie kulkee saaren päästä päähän, lauttarannasta Marjaniemeen. Tie on kapea, joten pyörällä kulkiessa täytyy noudattaa varovaisuutta. Rinnakkain ajaminen ei ole suositeltavaa juuri tien kapeuden vuoksi. Muista näkyä liikenteessä, huolehdi, että sinulla on lainmukaiset valot sekä kypärä ajaessasi.

Hailuodon kyläkeskuksen Salen kohdalla pyörätie on huonossa kunnossa. Pyydämme pyöräilijöitä huomioimaan tämän. Uuteen Hailuodon 2022-2023 lautta-aikatauluun on merkattu ne tiet, joita pääsee kulkemaan helposti autolla, joten pyörällä kulku on myös helppoa. Näitä reittejä pitkin kulkemalla voit välttää liikkumisen päätiellä. Lautta-aikataulun kartasta löytyy myös ohjeet pyöräilijöille.

Pyörien vuokraus

Hailuodossa on myös mahdollista vuokrata sähkömaastopyöriä LuotoRentin kautta. LuotoRent tarjoaa myös ohjattuja pyöräretkiä.