Vaatteet ja varusteet

Vaihtovaatteet

Jokaiselle lapselle on päiväkodin naulakkopaikalla oma pieni hyllytila, jossa voi säilyttää vaihtovaatteita. Vaihtovaatteita tarvitaan aina silloin tällöin. Lasten vaatepyykki pestään kotona. Vaippaikäisille lapsille tuodaan vaipat kotoa.

Sisätossut ja ulkovaatteet

Päiväkodin lattiat ovat liukkaat ja ajoittain kylmät. Jokaisella lapsella tulee olla nimikoidut sisätossut tai jarrusukat lasten turvallisuuden takaamiseksi.

Lasten vaatetuksen tulee olla riittävä ja säähän sopiva. Yhtenäinen ulkoilupuku on hyvä ja lasta suojaava. Muuten lapsi tarvitsee sään ja vuodenajan mukaisen vaatetuksen. Tarkista aika ajoin vaatteiden sopivuus, sillä lapset kasvavat nopeasti ja vaatteet jäävät yllättävän nopeasti liian pieniksi. Kaikki vaatteet on hyvä varustaa lapsen nimellä. Ulkohousuilla ei olla sisällä, joten on tarpeen muistaa huolehtia lapselle erikseen sisähousut

Sadevarusteet

Sadevarusteet säilytetään tuulikaapin koreissa. Viikonlopuiksi olisi hyvä ottaa varusteet kotiin pesuun, jotta hiekka- ja kuramäärää saataisiin vaatteista vähemmäksi.

Päivähoidossa tarvittavia sadevarusteita ovat: sadetakki, kurahousut, kurakintaat ja kumisaappaat. Kumisaappaisiin laitetaan aina villasukat.