Ruokailu

Aamupala on päivähoidossa klo 8.00–8.30. Puuro keitetään omassa keittiössä siinä henkilömäärässä, kun aamulla on lapsia aamupalalle tulossa. Mikäli lapsi tarvitsee tuttipulloa, niin vanhemmat tuovat sen kotoa päivähoitoon.

Ennen päivähoidon alkamista olisi kotona hyvä siirtyä pois lastenruoasta (vauvan valmisaterioista ja velleistä) ja totutella monipuoliseen koko perheelle sopivaan samaan ruokaan. Yhdessä ruokailu ja säännöllinen syöminen tuottavat ruokailoa ja edistävät koko perheen hyvinvointia.

Lounas on klo 11.15–11.45. Välipala on klo 14.00–14.30. Välipalaan kuuluu leipä (voi, leikkele tai juusto), hedelmä, juures, maito ja koulun keittolassa valmistettu kiisseli tai muu jälkiruoka. Ruokailujen jälkeen henkilökunta huolehtii lapsille ksylitoli-tablettien antamisen.

Lapsen erityisruokavaliosta tulee vanhempien toimittaa lääkärintodistus ja selkeät ohjeet, joita päivähoidossa noudatetaan.

Ruokailu on tärkeä osa kasvatusta. Päiväkodissa lapsi tutustuu ja tottuu monipuoliseen ja terveelliseen ruokaan. Ruokailun yhteydessä opetellaan hyviä ruokailutapoja ja kaikkea ruokaa opetellaan maistelemaan ja syömään. Kodin kannustava ilmapiiri itsenäiseen syömiseen ja monipuoliseen maisteluun näkyy positiivisesti lapsen ruokailussa.