Kun lapsi sairastuu tai on poissa päivähoidosta

Jos lapsi sairastuu, hän ei voi tulla päivähoitoon. Päiväkodille voi laittaa tekstiviestin puhelimeen sairastumisesta tai muusta poissaolosta viimeistään klo 7.30, koska siihen mennessä tehdään päivän ruokatilaus saarenkartanosta.

Jos lapsi sairastuu päivähoidon aikana, vanhemmille (tai varahakijalle) ilmoitetaan asiasta. Samoin jos lapsi tarvitsee terveydenhoitoa tai sairaanhoitoa päivähoidon aikana, vanhemmat vievät ensisijaisesti lapsensa lääkäriin. Päivähoidossa on tarvittavat ensiapuvälineet.

Pakkaa lääkärin määräämät reseptilääkkeet, jotka tulee antaa lapselle hoitopäivän aikana, yksittäisannoksiin lapsen nimellä ja tarkkojen ohjeiden kanssa. Lasten yksittäiset lääkeannokset annetaan henkilökunnalle säilytettäväksi ja huolehdittavaksi päivän ajaksi. Lääkeohjeistusta varten tulee täyttää lapsen yksilöllinen lääkehoitosuunnitelma tai toimintaohje. Ensisijaisesti kannattaa pyytää lääkäriltä kotiaikoina annettavat lääkkeet.

Sairas ja puolikuntoinen lapsi ei jaksa olla päivähoidossa. Toipumiseen kannattaa varata kunnolla aikaa. On kurjaa, jos leikkikaveri tai henkilökunta sairastuu liian aikaisesta paluusta arkeen. Silloin kierre voi jatkua päivähoidossa monta viikkoa. Lapsen tulee olla ulkoilu- ja toimintakuntoinen, kun hänet tuodaan päivähoitoon. Sairauden jälkeen lapsi tarvitsee yhden kuumeettoman ja oireettoman toipilaspäivän kotona.