Lapsen tuominen päivähoitoon ja sovitut hoitoajat

Päiväkodin ovet avataan aamuisin klo 6.30.

Päiväkoti menee kiinni  klo 17.00. Jos molemmat vanhemmat ovat vuorotyössä, voi lapselle hakea ilta- tai viikonloppuhoitoa. Silloin Pikkuluoto toimii pidennetyllä aukioloajalla ennalta sovittujen hoitoaikojen mukaisesti. Hakuajan pidentyessä ilmoita muutoksesta päivähoitoon ja informoi varahakijasta tarvittaessa. Varahakijat voi ilmoittaa lapsen henkilötietolomakkeella.

Lapsen tullessa päivähoitoon ulkokengät riisutaan ulkoeteiseen. Muut ulkovaatteet riisutaan sisäeteisen puolella lapsen omaan naulakkoon. Lapselle laitetaan tai lapsi laittaa itse sisätossut tai jarrusukat jalkaan. Vanhemman lähtiessä lapsi menee pesemään kädet yhdessä henkilökunnan kanssa. On erityisen tärkeää, että luovutat itse vanhempana oman lapsesi henkilökunnalle kasvokkain. Samalla voitte vaihtaa lyhyesti aamukuulumiset ja tarpeelliset tiedot päivää varten. Päivähoitoon jääminen on lapselle herkkä hetki ja turvallisuuden tunne säilyy luontevasti, kun aikuiset vaihtavat lapsen kuulumiset sekä aamun tuontitilanteessa, että illan hakutilanteessa.

Flunssa- ja muina aikoina, kun tarttuvia tauteja on enemmän liikkeellä, pesemme ja desinfioimme huolellisesti kädet päivähoitoon tullessa ja ruokailtaessa.