Lapsen tuominen päivähoitoon ja sovitut hoitoajat

Tervetuloa päivähoitoon!

 

Päiväkoti on avoinna arkisin klo 6.30 – 17.00

Jos molemmat vanhemmat ovat vuorotyössä, voi lapselle hakea ilta- tai viikonloppuhoitoa. Silloin Pikkuluoto toimii pidennetyllä aukioloajalla ennalta sovittujen hoitoaikojen mukaisesti.

Hakuajan muuttuessa ilmoita päivähoitoon ja informoi varahakijasta tarvittaessa. Varahakijat voi ilmoittaa lapsen henkilötietolomakkeella tai tapauskohtaisesti soittamalla/viestillä.

Lapselle varataan hoitoaika kuukausittain etukäteen. Muutoksista tulee ilmoittaa hyvissä ajoin, viimeistään edellisen viikon keskiviikkoon mennessä. Tällöin muutokset voidaan huomioida laskutuksessa.

Lapsen tullessa päivähoitoon ulkokengät riisutaan ulkoeteiseen. Muut ulkovaatteet riisutaan sisäeteisen puolella lapsen omaan naulakkoon. On erityisen tärkeää, että luovutat itse vanhempana oman lapsesi henkilökunnalle kasvokkain. Samalla voitte vaihtaa lyhyesti aamukuulumiset ja tarpeelliset tiedot päivää varten. Päivähoitoon jääminen on lapselle herkkä hetki ja turvallisuuden tunne säilyy luontevasti, kun aikuiset vaihtavat lapsen kuulumiset sekä aamun tuontitilanteessa, että illan hakutilanteessa. Ennen klo 8 saapuvat OnnenSaaren lapset tulee vanhemman saattaa Pikkuluovon puolelle.

Pesemme huolellisesti kädet päivähoitoon tullessa.

Vaihtovaatteet

Jokaiselle lapselle on päiväkodin naulakkopaikalla oma pieni hyllytila, jossa voi säilyttää vaihtovaatteita. Vaihtovaatteita tarvitaan aina silloin tällöin. Lapselle olisi hyvä olla ainakin yksi kokonainen vaatekerta.  Lasten vaatepyykki pestään kotona. Vaippaikäisille lapsille tuodaan vaipat kotoa.

Päiväkodin eteisessä on jokaiselle lapselle kori, jossa säilytetään kuravaatteet.

Sisätossut ja ulkovaatteet

Jokaisella lapsella tulee olla sisätossut tai jarrusukat turvallisuuden takaamiseksi.

Ulkoilemme joka säällä. Lapsella tulee olla riittävä ja säähän sopiva ulkovaatetus. Yhtenäinen ulkoilupuku on hyvä ja lasta suojaava.. Tarkista aika ajoin vaatteiden sopivuus, sillä lapset kasvavat nopeasti ja vaatteet jäävät yllättävän nopeasti liian pieniksi. Myös kuravaatteiden veden pitävyys on hyvä tarkistaa ajoittain. Myös kuravaatteet pestään kotona.

Muistathan nimikoida lapsesi vaatteet sekaannusten välttämiseksi!