Lapsen tuominen päivähoitoon ja sovitut hoitoajat

Perhepäiväkoti Pikkuluodon ovet avataan aamuisin klo 6.30. Kaikki ennen klo 8.00 päivähoitoon tulevat lapset aloittavat päivänsä perhepäiväkoti Pikkuluodon puolella. Iltapäivisin yhdistämme päiväkotiosastot tarvittaessa lapsitilanteen mukaan.

Päiväkoti menee kiinni  klo 17.00. Jos molemmat vanhemmat ovat vuorotyössä, voi lapselle hakea ilta- tai viikonloppuhoitoa. Silloin perhepäiväkoti Pikkuluoto toimii pidennetyllä aukioloajalla ennalta sovittujen hoitoaikojen mukaisesti. Hakuajan pidentyessä ilmoita muutoksesta päivähoitoon ja informoi varahakijasta tarvittaessa. Varahakijat voi ilmoittaa lapsen henkilötietolomakkeella.

Lapsen tullessa päivähoitoon ulkokengät riisutaan ulkoeteiseen. Muut ulkovaatteet riisutaan sisäeteisen puolella lapsen omaan naulakkoon. Lapselle laitetaan tai lapsi laittaa itse sisätossut tai jarrusukat jalkaan. Vanhemman lähtiessä lapsi menee pesemään kädet yhdessä henkilökunnan kanssa. On erityisen tärkeää, että luovutat itse vanhempana oman lapsesi Pikkuluodon henkilökunnalle kasvokkain. Samalla voitte vaihtaa lyhyesti aamukuulumiset ja tarpeelliset tiedot päivää varten. Päivähoitoon jääminen on lapselle herkkä hetki ja turvallisuuden tunne säilyy luontevasti, kun aikuiset vaihtavat lapsen kuulumiset sekä aamun tuontitilanteessa, että illan hakutilanteessa.

Flunssa- ja muina aikoina, kun tarttuvia tauteja on enemmän liikkeellä, pesemme ja desinfioimme huolellisesti kädet päivähoitoon tullessa ja ruokailtaessa.