Oulusta käynnistyvät bussiretket Hailuodon kansallismaisemaan

Hailuotoon järjestetään 28.6.-7.8.2021 välisenä aikana aivan uudenlaisia bussikyydillä toteutettavia päiväretkiä. Päiväretket starttaavat Oulusta ja niiden yhteydessä on mahdollista suunnitella sekä ostaa Hailuodossa toteutettavia päiväaktiviteetteja. Bussiretkiä toteuttaa lauantaisin Saaga Travel Oy ja keskiviikkoisin V. Alamäki Oy. Lisäksi paikalliset oppaat ovat räätälöineet bussiretkien yhteyteen opastettuja kierroksia ja kohdevierailuja.

Bussiretket on suunniteltu niin, että matkailija ehtii päivän aikana kokemaan monipuolisesti Hailuodon kansallismaiseman ja vierailemaan uniikeissa paikallisissa palveluissa. Bussit pysähtyvät kyläkeskuksella useiden palveluliikkeiden varrella ja jatkavat matkaansa Marjaniemeen. Päivän aikana Saaga Travelin bussi liikkuu edestakaisin saarella, jolloin matkailija voi vaihtaa helposti kohdetta ja kokea kaiken, mitä ei ole ennen voinut päivän aikana kokea ilman omaa autoa. Vaihtoehtoisena matkustusmuotona bussi on ilmastoystävällinen sekä huoleton matkustustapa. Bussin kyydissä pääset lautalle ilman jonotusta ja pystyt nauttimaan koko matkasta, sillä se on jo itsessään unohtumaton kokemus.

Kaikki Hailuotoon toteutettavat päiväretket sekä retkiohjelmat ovat löydettävissä Hailuoto-sovelluksesta, joka on ladattavissa puhelimiin ilmaiseksi. Retken aikana ehtii käydä esimerkiksi Marjaniemen majakassa, esteettömällä retkeilyreitillä, valkoisilla dyynihiekkarannoilla sekä rannalla järjestettävillä jumpilla. Keskustassa kävijällä on aikaa tutustua Hailuodon Panimon panimokierrokseen, kotiseutumuseo Kniivilään, Meriviljan puutarhaan tai ihastella paikallisia käsitöitä sekä tikkuröijyn valmistusta – paikallisia herkkuja unohtamatta!

Bussien kyytiin on myös mahdollisuus tiedustella oman pyörän ottamisen mahdollisuutta. Hailuodossa ei ole yhtään merkittyä pyöräilyreittiä, mutta Hailuodon retkeilyreittiverkostolla on useita maastopyöräilyyn sopivia pätkiä. Suosittelemme pyöräilijöitä ja retkeilijöitä pysyttelemään poluilla, sillä suurin osa retkeilyreiteistä sijaitsee herkällä Natura 2000 -suojelualueella, joilla suojellaan sekä maastoa että eläimistöä.

Hailuodon päiväretket ovat osa uutta Pohjolan rengastietä sekä Hailuoto Green & Blue hanketta. Pohjolan rengastie on Visit Oulun lanseeraama Oulun seudun yhteinen matkailutuote ja palvelukokonaisuus. Pohjolan rengastiehen kuuluu erilaisia reittivaihtoehtoja ja kymmeniä matkailuyritysten tarjoamia elämystuotteita eri puolilla aluetta. Pohjolan rengastien avajaisia vietettiin Nallikarissa 9.6.2021.

Tutustu bussiretkiin nettisivuilta

Lataa Hailuoto -sovellus puhelimeesi