Oulun Muusajuhlien (16.-21.8.) ohjelmaa Hailuodossa su 21.8. klo. 13 ja 17

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat järjestetään 16.-21.8.2022. Tiedossa on työpajoja, musiikkia, taidetta, kirjailijavierailuita ja keskustelutilaisuuksia Oulussa ja Oulun lähikunnissa. Muusajuhlat jalkautuvat Hailuotoon sunnuntaina 21.8.

21.8. KLO 13:00 MUUSAT SEO HUOLTOASEMALLA: PAULIINA VANHATALO JA MATTI PATRONEN

Kirjailija Pauliina Vanhatalo kertoo viime vuonna ilmestyneestä omaelämäkerrallisesta teoksestaan Tuntemani maailma (S&S). Ajatuksia herättävä teos tutkii ihmisen osaa ilmastokriisin ja pandemian keskellä. Tuntemani maailma täydentää Vanhatalon omiin elämänkokemuksiin perustuvan faktakirjojen trilogian.

Kauan odotetussa toisessa kirjassaan Matti Patronen: Pro Patronen (Docendo 2022) Matti Patronen jatkaa pohdintojaan elämän pienistä kummallisuuksista. Kirjan tarinat käsittelevät niin suomalaista arkea, luonnon ihmeitä, urheilua, kadonneita tavaroita, turhia keksintöjä, kurjia kuppiloita – sekä tietysti viisikymppisyyttä.

Kirjailijoita jututtaa runoilija-muusikko Uolevi Haapala. Tilaisuudessa esiintyy myös duo Kanteletar ja Merenneito, joka esittää hyväntuulisia cover-kappaleita kanteleen sulosävelien säestämänä!

 

KLO 17:00 MUUSAT ALTTARILLA: MINUN KAIPUUSSA OLET SIE. Hailuodon kirkko. 

Minun Kaipuussa Olet Sie on runo- ja lauluesitys kaipuusta ja läheisyydestä. Esitys perustuu tornionlaaksolaisiin runoihin ja suomen- ja meänkielisiin lauluihin, jotka käsittelevät läheisyyttä ja kaipuuta. Esityksessä kuullaan Mona Mörtlundin, Niilo Rauhalan, Rakel Liehun, Nils-Aslak Valkeapään, Dagny Keisu Lindquistin, Olavi Jaman sekä Kerstin Tuomas-Larssonin runoja. Nimikkokappale Minun Kaipuussa Olet Sie on pajalalaisen Gun Olofssonin säveltämä ja sanoittama tango tornionlaaksolaisittain.

Esityksen musiikilliseen tarinaan johdattelee argentiinalaisen Astor Piazzollan kohtalokas ja haikea tango Oblivion (Unohdus), josta jatketaan moderniin balladiin, suomalaiseen iskelmään ja kansanmusiikkiin. Esitys on eräänlaista runomusiikkiperformanssia, jossa tunteikas laulu ja musiikki nivoutuvat runouteen koskettavalla tavalla.

Dramatisointi ja käännökset: Adam Huuva ja Pia Suonvieri
Tuotanto: Pia Suonvieri
Runot ja laulut: Adam Huuva ja Pia Suonvieri
Hanuri: Niko Mäenalanen

Esityksen kesto 40 min. Käsiohjelma ovelta 10 euroa.

Katso Muusajuhlien koko ohjelma kokonaisuudessaan tapahtumasivulta. Muusajuhlat tuottaa Huutomerkki ry. Lisätietoja antaa festivaalin tuottaja Kari Miettunen.