Oritkarin drive in -koronatestauspiste käytössä viikonloppuisin myös hailuotolaisille

Koronanäytteitä otetaan Oulun Oritkarissa viikonloppuisin klo 8 – 14. Drive in -näytteeseen voi tulla ajanvarauksella, jos oireet ovat lieviä eikä sairaanhoidollista tarvetta ole. Oritkarissa testataan tästä eteenpäin myös kaikki yli 2-vuotiaat lapset. Sairaanhoitoa tai hoidon tarpeen arviointia tarvitsevat potilaat ohjataan testiin koronaneuvonnan kautta.

Oritkarin drive in -koronatestauspiste on syyskuun alusta saakka avoinna myös viikonloppuisin klo 8-14. Drive-in koronanäytteenottoon tullaan aina, myös viikonloppuisin, ajanvarauksella. Viikonlopun näytteenoton järjestää Oulun yliopistollisessa sairaalassa (Oys) toimiva Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP) ja sitä voivat käyttää kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat.

Kaikki Pohjois-Pohjanmaan asukkaat voivat viikonloppuisin (la-su) varata drive-in näytteenottoajan yli 2-vuotiaalle henkilölle Nordlabin ajanvarausjärjestelmän kautta. Viikonlopun ajanvaraus avataan perjantaisin klo 16.

Näytteenottopaikalle ajetaan Oritkarintien kautta ja näytteenottoon jonotetaan autossa. Paikalla on liikenteenohjaus. Jos käytettävissä ei ole autoa tai näytteenottoaikoja ei ole saatavilla, yli 16-vuotiaiden näytteitä otetaan ilman ajanvarausta Oulun seudun yhteispäivystyksessä iltaisin ja viikonloppuisin klo 18 saakka.            

Saman perheen yhtä aikaa sairastavista riittää yhden henkilön testaaminen.