Vene

Hailuotoon voi saapua vesireittejä pitkin ja asettua Marjaniemen tai Huikun vierasvenesatamiin. Lisätietoja vierasvenesatamista löydät täältä. Kunta myös vuokraa venepaikkoja koko veneilykaudeksi toukokuusta lokakuuhun.

 

Marjaniemen vierasvenesatama vastaanottaa matkaajan luodon länsirannalla. Satamasta ja lähialueelta löytyvät veneilijän ja matkaajan tarvitsemat palvelut. Huikun vieraslaituri sijaitsee Hailuodon itärannalla, lauttarannan vieressä.

 

Marjaniemen vierasvenesatama

(65° 02’22” N 24° 33’59” E)

Marjaniemen vierasvenesatamassa on noin 40 vierasvenepaikkaa, jätepiste, vesi- ja sähköpiste. Vierasvenesataman muita palveluita ovat septitankin tyhjennys, saniteettitilat, suihkut, keittiötilat, tilaussauna ja veneen laskupaikka.

Satamamaksu sisältää venesataman keittiön, sähkön ja vesipisteen, suihku/wc-tilan käytön sekä septitankin tyhjennyksen. Venesataman keittiö on kaikkien satamamaksun maksaneiden veneilijöiden käytössä. Satamassa polttoainejakelu (diesel).

Lisätiedot ja varaukset

Hailuodon Majakkapiha

 

Huikku vieraslaituri

(65° 2’18” N 25° 4’0” E)

Huikun vieraslaiturissa on viisi vieraspaikkaa, wc, jätehuolto, postilaatikko, sähkö, kahvilan palvelut ja ruokailumahdollisuus. Huikun satamasta liikennöi lautta Hailuodon ja Oulunsalon välillä. Huomioithan, että vuokratut kausipaikat ovat varattuja, vaikka olisivatkin tyhjillään. Ainoastaan vieraspaikoille voi jättää veneen, jos et kausipaikkaa ole vuokrannut.

Lisätiedot ja varaukset

Jouko Ervasti