Käsityöliikkeet

Käsityöliikkeet 900x350

Hailuodossa elää vahva käsityöperinne. Kuuluisa perinteinen villapaita, luotolainen, on jo 1800-luvulla lämmittänyt kalastajia meren tyrskyissä ja tuulessa. Perinteinen luotolainen neulotaan lampaanvillasta. Saumaton villapaita neulotaan yhtenä kappaleena ja paidassa koristeellinen korinpohjaneuleinen etuosa.

Samaa koristeellista neulosta on myös pienemmissä käsitöissä, kuten villasukissa ja kynsikkäissä. Käsityöpuodeissa on tarjolla monenlaisia käsitöitä, joita tehdään jo useammassa polvessa.

Luovon Puoji

Luovon Puoji on Hailuodon käsityöläisten perustama yhteisö ja liike sijaitsee keskikylällä kylätalo Pääkaupalla. Puojin liikeidea on vahvasti luotolainen, sen perusta on rakkaus saaren omaperäiseen elämäntapaan, kulttuuriin ja käsityöhön. Tämän ajatuksen perustalle Luovon Puoji perustaa myös uusia tuotteita; kauniita, kestäviä ja luontoa kunnioittavia.

Lisätietoa

Luovon Puoji

 

Kesäkahvila Tuulesta Temmatun puoti

Tuulesta Temmattu on kotikutoinen, vanhaan mummolaan pystytetty kesäkahvila. Tuulesta Temmattu tarjoaa itse tehtyjä leivonnaisia sekä lisäksi pientä suolaista purtavaa ja jäätelöitä. Kahvilassa on myös esillä ja myynnissä taidetta ja käsitöitä. Laadukas Kofeiinikomppanian teevalikoima ja teetä myös mukaan ostettavaksi. Ensimmäinen pysähdyspaikka, n. 10 km lauttarannan jälkeen.

Tuulesta Temmatun Puoti :
Tuulesta Temmattu puoti sijaitsee kesäkahvilan yhteydessä. Puodissa myydään suomalaista käsityötä ja taidetta lähinnä Hailuodosta ja lähialueilta sekä Ilolla Art-tekstiilituotteita.
Tuotteissa teemoina ovat kierrätys, luonnonmateriaalit ja paikallisuus. Myynnissä myös Oululaisen Kofeiinikomppanian laadukkaat teet. Puodissa nähtävillä myös vaihtuva pienimuotoinen taidenäyttely.
Tarkemmat tiedot löydät kahvilan Facebook-sivuilta.

Facebook:
Tuulesta Temmattu
Ilolla Art
Instagram:
@_tuulestatemmattu
@ilolla_art

www.ilollart.com

Puhelinnumero 040 8455259