Käsityöliikkeet

Käsityöliikkeet 900x350

Hailuodossa elää vahva käsityöperinne. Kuuluisa perinteinen villapaita, luotolainen, on jo 1800-luvulla lämmittänyt kalastajia meren tyrskyissä ja tuulessa. Perinteinen luotolainen neulotaan lampaanvillasta. Saumaton villapaita neulotaan yhtenä kappaleena ja paidassa koristeellinen korinpohjaneuleinen etuosa.

Samaa koristeellista neulosta on myös pienemmissä käsitöissä, kuten villasukissa ja kynsikkäissä. Käsityöpuodeissa on tarjolla monenlaisia käsitöitä, joita tehdään jo useammassa polvessa.

Luovon Puikkari

Kahvila-käsityömyymälä Luovon Puikkari sijaitsee Marjaniemessä. Myymälästä löydät paikallisten käsityöläisten taidonnäytteitä. Kaikki Luovon Puikkarissa myytävät käsityöt ovat hailuotolaisten tekemiä tai tekijällä on yhteys Hailuotoon.

Lisätietoa

Luovon Puikkari

Luovon Puoji

Luovon Puoji on Hailuodon käsityöläisten perustama yhteisö ja liike sijaitsee keskikylällä kylätalo Pääkaupalla. Puojin liikeidea on vahvasti luotolainen, sen perusta on rakkaus saaren omaperäiseen elämäntapaan, kulttuuriin ja käsityöhön. Tämän ajatuksen perustalle Luovon Puoji perustaa myös uusia tuotteita; kauniita, kestäviä ja luontoa kunnioittavia.

Lisätietoa

Luovon Puoji