Marjaniemi ja majakka

Marjaniemi on Hailuodon läntisin paikka ja saaren läpi kulkevan tien päätepiste. Marjaniemessä kohtaa rannatonta avaruutta, aurinkoa ja tuulta, kalaa ja merenkulkua sekä historiaa ja tulevaisuutta.

Marjaniemi on ollut satojen vuosien ajan satama ja kalastuspaikka. Se on edelleen Perämeren keskeinen kalastussatama. Vanha kalastajakylä henkii mennyttä kalastuksen tärkeyttä saarelaisille. Satamassa puretaan edelleen huomattavat määrät silakkaa, siikaa ja lohta. Ahvenesta on noussut tärkeä pyyntikala hyljemäärän runsastuttua.

Marjaniemessä on tehty luotsaustoimintaa 1700-luvulta alkaen jatkuen edelleen. Hailuodon yksi suosituimmista nähtävyyksistä on historiallinen vuonna 1871 rakennettu ja 3.9.1872 käyttöön otettu Marjaniemen majakka, joka on opastanut merenkulkijoita pitkään.

Katso Marjaniemeä majakkakameroista.

Opastetut Majakkakierrokset kesällä 2021

Hailuoto-seuran paikallisoppaat järjestävät opastettuja majakkakierroksia Marjaniemen majakkaan.

Pääsymaksut: 10 € / aikuinen, 5 € / lapsi (peruskouluikäinen) ja 25 € / perhe (hinnat sis. alv).

Kiinteän aukioloajan ulkopuolella majakka on avoinna tilauksesta. Minimi veloitus 100 € + oppaan km-korvaus (riippuen tapauksesta 10-22 €). Ryhmähinnoittelu erikseen.

Aukiolo 12.6.2021 alkaen viikonloppuisin elokuun loppuun klo 12-14, ja tarvittaessa aikaistettuna ja/tai jatkettuna sekä arkipäivinä.

Yhteystiedot ja tiedustelut
paikallisoppaat@hailuoto-seura.fi
Marjaniementie 803