Marjaniemi ja majakka

Marjaniemi on Hailuodon läntisin paikka ja saaren läpi kulkevan tien päätepiste. Marjaniemessä kohtaa rannatonta avaruutta, aurinkoa ja tuulta, kalaa ja merenkulkua sekä historiaa ja tulevaisuutta.

Marjaniemi on ollut satojen vuosien ajan satama ja kalastuspaikka. Se on edelleen Perämeren keskeinen kalastussatama. Vanha kalastajakylä henkii mennyttä kalastuksen tärkeyttä saarelaisille. Satamassa puretaan edelleen huomattavat määrät silakkaa, siikaa ja lohta. Ahvenesta on noussut tärkeä pyyntikala hyljemäärän runsastuttua.

Marjaniemessä on tehty luotsaustoimintaa 1700-luvulta alkaen jatkuen edelleen. Hailuodon yksi suosituimmista nähtävyyksistä on historiallinen vuonna 1871 rakennettu ja 3.9.1872 käyttöön otettu Marjaniemen majakka, joka on opastanut merenkulkijoita pitkään.

Lue lisää Marjaniemen majakasta

Muistathan, että Marjaniemen idylliset kalastajamökit kuuluvat kotirauhan piiriin. Pidä siis niihin riittävää etäisyyttä.

Opastetut Majakkakierrokset keväällä 2022

Majakka avoinna toistaiseksi tilauksesta.

Pääsymaksut: 10 € / aikuinen, 5 € / lapsi (peruskouluikäinen) ja 25 € / perhe (hinnat sis. alv). Pariskunta tai perhe lisäveloitus 20 €. Minimiveloitus ryhmälle 100 € + oppaan km-korvaus (riippuen tapauksesta 10-22 €). Ryhmähinnoittelu erikseen.

Yhteydenotot: hailuodonpaikallisoppaat@gmail.com

 

 

Yhteystiedot ja tiedustelut
hailuodonpaikallisoppaat@gmail.com
Marjaniementie 803