Marjaniemi ja majakka

Marjaniemi ja majakka 900x350

Marjaniemi on Hailuodon läntisin paikka ja saaren läpi kulkevan tien päätepiste. Marjaniemessä kohtaa rannatonta avaruutta, aurinkoa ja tuulta, kalaa ja merenkulkua sekä historiaa ja tulevaisuutta.

Marjaniemi on ollut satojen vuosien ajan satama ja kalastuspaikka. Se on edelleen Perämeren keskeinen kalastussatama. Vanha kalastajakylä henkii mennyttä kalastuksen tärkeyttä saarelaisille. Satamassa puretaan edelleen huomattavat määrät silakkaa, siikaa ja lohta. Ahvenesta on noussut tärkeä pyyntikala hyljemäärän runsastuttua.

Marjaniemessä on tehty luotsaustoimintaa 1700-luvulta alkaen jatkuen edelleen. Hailuodon yksi suosituimmista nähtävyyksistä on historiallinen vuonna 1871 rakennettu ja 3.9.1872 käyttöön otettu Marjaniemen majakka, joka on opastanut merenkulkijoita pitkään.

Katso Marjaniemeä majakkakameroista.

Majakka pääsymaksu 5/3 €

Koronavirustilanteesta ja ajankohtaisista turvallisuussuosituksista johtuen Marjaniemen majakka on suljettu yleisöltä toistaiseksi. Majakka on avoinna ainoastaan ryhmille. Ryhmät voivat tiedustella majakkaopastusta Hailuodon paikallisoppailta sähköpostitse osoitteesta paikallisoppaat(a)hailuoto-seura.fi.