Retkeily

Retkeily 900x350

Hailuodon moni-ilmeisessä maisemassa on metsäreittejä, rantaheinäisiä suistoalueita ja harjuja. Patikkaretkellä saaren monipuolinen maasto ja kauniit näköalat palkitsevat vaivannäön.

Hailuodon retkeilyreitit löytyvät retkeilykartalta Hailuodon karttapalvelusta sekä matkailuesitteestä, jota saa kunnantalolta, kirjastosta, kaupoista, kahviloista ja ravintoloista. Esitteen voi myös tilata osoitteesta hailuototourism(a)hailuoto.fi.

Taukotuvat ja nuotiopaikat

Taukotuvat ja nuotiopaikat sijaitsevat retkeilyreittien varrella. Suosituimpia paikkoja ovat Sunijärven, Maasyvänlahden ja Petsamon taukotuvat. Lisäksi yksi tupa on Vaskessa. Tuvissa on kamina, tuvan seinustaa kiertävä penkki, pöytä, nuotiopaikka ulkona, wc ja opastaulu. Vasken tuvalle pääsee autolla. Taukotupia ei ole tarkoitettu yöpymiseen.

Kirkkosalmella ja Syökarinlahdella on taukopaikkoja. Retkeilyreiteiltä pääsee suoraan taukopaikoille. Taukopaikoilla on nuotiopaikka, pöytä, penkit ja opastetaulut.

Hannuksenlammen laavulle pääsee kesäisin retkeilyreittiä pitkin Marjaniemestä tai Ranta-Sumpusta. Hannuksenlammen laavulla on nuotiopaikka ja penkit ympärillä. Kaksi nuotiopaikkaa löytyy myös Marjaniemen nokalta. Marjaniemen nuotiopaikoille pääsee autolla.

Myös lintutornit sijaitsevat retkeilyreittien varsilla. Katso retkeilyreitit, taukotuvat ja lintutornit Hailuodon karttapalvelusta.

Taukotuvilla ja makkaranpaistopaikoilla on Marjaniemeä lukuun ottamatta polttopuut valmiina. Mikäli polttopuut ovat loppu, ota yhteyttä reitistövastaavaan.

 

19.3.2020 kaikki taukotuvat on suljettu kaikelta käytöltä toistaiseksi.

 

Reitistöt

Hailuodon kunnan ylläpitämien reitistöjen ja taukopaikkojen hoidosta ja kunnossapidosta vastaa vuoden 2020 ajan Rakennuspalvelu Huikari Oy. P. 040 8214169 Jyri Honkanen.

Maastoon ratsain, pyörällä tai oppaan johdolla

Hailuodossa on mahdollista retkeillä myös ratsain tai pyörällä. Katso täältä lisätietoja ratsastus- ja pyöränvuokrausmahdollisuudesta sekä erilaisista ohjelmapalveluista.