Opastukset

Ohjelmapalvelut 900x350

Hailuodossa toimii Hailuoto-seuran paikallisopasrinki. Opastuksia ja retkiä tarjoavat myös erilaiset ohjelmapalveluyrittäjät.

Paikallisoppaat

Hailuoto-seuran paikallisopasringissä on mukana hailuotolaisia eri alojen ihmisiä. Paikallisoppaat tarjoavat opastuspalveluitaan tunnin kohdeopastuksista koko päivän bussiopastuksiin. Opastusten sisältöä ja kestoa voi suunnitella oppaan kanssa ryhmän toiveiden mukaan mutta myös valmiita ehdotuksia löytyy.

Kohteina voivat olla muun muassa Marjaniemen majakkakotiseutumuseo Kniivilä sekä Hailuodon kirkko ja hautausmaa. Ohjelma voidaan rakentaa myös ryhmän valitseman teeman ympärille. Teemoja voivat olla muun muassa Hailuodon eläimistö ja kasvisto, kansallismaisema ja suojeluohjelmat, maasto- ja ratsastusopastukset, kulttuurihistoria ja tarinat sekä kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden Hailuoto. Opastuksia saa myös englanniksi. Yhteystiedot ja opastuksien hinnat löytyvät täältä.

Ohjelmapalveluyritykset

Tutustu myös ohjelmapalveluja tarjoaviin yrityksiin, jotka tarjoavat erilaisia teemoitettuja opastuksia, retkiä, kiertoajeluja ja kursseja matkailijoille.