Opastukset

Ohjelmapalvelut 900x350

Hailuodon paikallisoppaat tarjoavat opastuksia ja retkiä. Lisäksi  tekemistä tarjoavat myös erilaiset ohjelmapalveluyrittäjät.

Paikallisoppaat

Hailuodon paikallisopasringissä on mukana eri alojen ihmisiä. Paikallisoppaat tarjoavat opastuspalveluitaan tunnin kohdeopastuksista koko päivän bussiopastuksiin. Opastusten sisältöä ja kestoa voi suunnitella oppaan kanssa ryhmän toiveiden mukaan mutta myös valmiita ehdotuksia löytyy.

Kohteina voivat olla muun muassa Marjaniemen majakkakotiseutumuseo Kniivilä sekä Hailuodon kirkko ja hautausmaa. Ohjelma voidaan rakentaa myös ryhmän valitseman teeman ympärille. Teemoja voivat olla muun muassa Hailuodon eläimistö ja kasvisto, kansallismaisema ja suojeluohjelmat, maasto- ja ratsastusopastukset, kulttuurihistoria ja tarinat sekä kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden Hailuoto. Opastuksia saa myös englanniksi. Yhteystiedot: hailuodonpaikallisoppaat@gmail.com, puh. 040 556 2572.

Ohjelmapalveluyritykset

Tutustu myös ohjelmapalveluja tarjoaviin yrityksiin, jotka tarjoavat erilaisia teemoitettuja opastuksia, retkiä, kiertoajeluja ja kursseja matkailijoille.