Hiihtoladut

 

Hailuodossa pääset helposti hiihtämään profiililtaan hyvin erilaisia reittejä pitkin.

Hailuodon kunnan ylläpitämät hiihtoladut ja reitit on nähtävissä lipas.fi palvelussa. Noudatathan hiihtoladuilla latuetikettiä.
Huom! Hailuodossa koirien kanssa hiihtämään pääsee poluilla ja meren jäällä.

Hyypän ladut

Hyypän maastossa on valaistu 2 kilometrin latu sekä 3 kilometrin ja 5 kilometrin ladut. Hyypän alueella voi harrastaa maastohiihtoa, juoksu- ja kävelylenkkeilyä. Hyypänmäen hiihtoladut sijaitseva saaren korkeimmalla kohdalla, 31 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavalla harjulla. Hyyppä on retki- sekä hiihtokohteena monipuolinen vaihtelevien maanmuotojensa vuoksi. 

Hyypänmäelle ei ole suoraa ohjeistusta päätieltä, mutta se sijaitsee vain 800 metrin päässä Luovontie n.750 käännyttynä pohjoiseen (kyltti Hyyppä). Tietä ajetaan Pakopirtinrotkoa kohti (maastokartta), Y-risteyksestä jatketaan oikealle. Vasemmalle jää ampumarata. Reitillä ei ole opasteita, mutta polut kiertelevät alueella ja reitin komein kohta on harjun laki

Hailuodon kirkonkylän valaistu latu

Kirkonkylällä on valaistu n.1,5 km pitkä hiihtolatu, joka kulkee Hailuodon kirkon takaa.

Marjaniemen Hiihtoladut

Marjaniemestä lähtee epävirallinen hiihtolatu ja siellä on yleisölle avoin wc, kierrätyspisteet, nuotiopaikka sekä katettu grillikota. Lataa itsellesi alla oleva kartta tästä (pdf): P-paikka, wc, kierrätys_Marjaniemi_kartta. Sumpun parkkialueelta matkaa tietä pitkin Marjaniemeen tulee noin 2 km, mutta polkuja pitkin reitti on huomattavasti lyhyempi.

Marjaniemen p-paikat, yleisö-wc, sekä kierrätyspisteet

 

Hiihtolatujen tiedustelut

Petri Partala
petri.partala@hailuoto.fi