Expired: Kylätalon pihassa olevan mökkiläisten jätekontin käyttö päättyy

Mökkiläisten jätekontin käyttö Hailuodon Kylätalon (Luovontie 231) pihassa päättyy 2.9.2018. Mökkiläisten, joilla on ollut käyttöoikeus jätekonttiin, tulee järjestää jätehuolto uudelleen 3.9.2018 alkaen.

VAPAA-AJAN ASUNNON JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMINEN

Vapaa-ajan asunnolle on hankittava jäteastia ja jäteastialle on tilattava tyhjennys.

Ympärivuotisessa, jatkuvassa käytössä olevan vapaa-ajan asunnon on noudatettava vakituisessa käytössä olevien kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennysvälejä.

Vain kesäaikana, 1.6.-31.8. käytössä olevien vapaa-ajan kiinteistön ei tarvitse hankkia jätehuoltopalvelua talven ajaksi. Kesäajan vapaa-ajan asunnon jätehuolloksi riittää, kun mökillä on polttokelpoisen jätteen keräysastia, joka tyhjennetään vähintään kaksi (2) kertaa kesäkauden aikana.

Näiden tyhjennysten tarkoitus on varmistaa, että mökin jäteastia ei täyty liikaa, eikä jäteastia jää tyhjentämättä talven ajaksi. Tyhjentämättömät jäteastiat saattavat roskata ympäristöään. Jos polttokelpoisen jätteen astia ei sisällä biojätettä, jäteastian tyhjennykset voi puolittaa: mutta jäteastia on tyhjennettävä vähintään kerran kesäkauden aikana.

Mökkiläisen kimppajäteastia

Jätekimpan perustaminen onnistuu mökkinaapureiden kesken, tai vaikkapa sopimalla jäteastian käytöstä naapurin vakinaisessa käytössä olevan kiinteistön kanssa. Lähinaapurit, saman kadun tai tien kiinteistöt voivat käyttää yhteistä jäteastiaa. Kimppa päättää jäteastian sijainnista yhdessä ja jakaa jätelaskun haluamallaan tavalla. Yhteisen jäteastian käyttö on kirjattava jätehuoltoyrityksen kanssa tehtävään sopimukseen niin, että tieto kimppapistettä käyttävistä kiinteistöistä näkyy jätehuoltoyrityksen asiakasrekisterissä.

Oulun seudulla toimivien jätehuoltoyritysten yhteystiedot löytyvät Oulun kaupungin sivuilta

Oulun kaupunki > Asuminen ja ympäristö > Ympäristö ja luonto > Jätehuolto > Jätehuoltoyritykset

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Ilona Suppanen, Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, p. 044 703 3961
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)ouka.fi