Kouluun palaaminen 14.5. ja käytännön ohjeistus

Hailuodon koulu toivottaa oppilaat tervetulleeksi takaisin kouluun to 14.5. 

Kaikki esi- ja perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14.5. Etäopetusta ei enää järjestetä. Tartuntavaara ei kuitenkaan ole ohi. Opetusjärjestelyissä ja kaikessa toiminnassa huomioimme  turvallisuuden ja etäisyydet.

  1. Kouluun ei saa tulla sairaana eikä oireisena. Huoltaja ilmoittaa sairauspoissaolosta Wilman kautta. Jos joku perheenjäsenistä on sairaana, lapsi jää kotiin, lisäksi kaksi oireetonta päivää.  Myös muiden poissaolojen osalta meillä on normaali käytäntö. Luvanvaraiset poissaolot haetaan erillisellä lomakkeella entiseen tapaan.
  2. Käsihygienia: Kouluun tullessa ja koulusta lähtiessä jokainen pesee kätensä huolellisesti saippualla, samoin siirryttäessä ruokailuun, välitunnilta sisälle ja muissa tilanteissa tarpeen mukaan.
  3. Yskiminen hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
  4. Huomioimme turvavälit kaikkialla, myös kuljetuksia odottaessa.
  5. Välitunnit ovat luokilla ja ryhmillä eri aikaan.
  6. Ruokailut on porrastettu ryhmittäin 10.30-12.30. Ruokalanhoitaja jakaa ruuan. Ruokalassa istutaan joka toiselle tuolille eikä vastapäätä istu ketään. Huolellinen käsienpesu ja desinfiointi ennen ruokailua jakotiskin päässä. Aikaa varataan käsihygieniaan riittävästi.
  7. Iltapäiväkerhon toiminta jatkuu kuten tähänkin asti. Huoltajat eivät tule koulurakennuksen sisälle, vaan lapset haetaan ulkoa.
  8. Liikuntatunnit pidetään ulkona. Liikuntahalli ei ole käytössä.
  9. Tilajärjestelyt: Pulpetit on siirrelty valmiiksi eri tiloihin riittävän etäisyyden päähän toisistaan. Opettaja ohjeistaa oppilaiden paikat luokassa. Pulpeteissa on kiinnitettynä maalarinteippi, johon oppilas kirjoittaa nimensä ja käyttää samaa pulpettia koko ajan. Oppilaat ovat omissa ryhmissään (yhdysluokat jaettuna) ja tilassaan. Jokaisella ryhmällä on oma valvoja ja opettaja voi opettaa eri tiloissa vuorotellen. Toimintaa ja opetusta joudutaan rajaamaan ja suunnittelemaan tämän mukaan. Yhteiskäytössä olevia välineitä ei käytetä. Luokkatilojen ovet pidämme auki, jotta vältämme turhaa koskettelua oviin ja oven kahvoihin.
  10. Päättäjäiset Yhteistä päättäjäisjuhlatilaisuutta ei tänä vuonna voi valtioneuvoston ohjeiden mukaan järjestää. Päättäjäiset ovat lauantaina 30.5. klo 9.30. Yhteinen ohjelmaosuus lähetetään sähköisesti oppilaiden omiin luokkiin. Myös 9.luokkalaisten päättöjuhlallisuudet ovat omassa luokassa luokanvalvojan ( ja rehtorin) kanssa.

Hailuodon koulu toivottaa turvallista ja iloista kouluun paluuta!