Korona­to­distus ja koronapassi

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

  • todistus koronarokotuksesta
  • todistus negatiivisesta koronatestituloksesta
  • todistus sairastetusta koronavirustaudista

Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Rokotustodistus on voimassa 12 kuukautta, todistus sairastetusta koronavirustaudista 180 päivää ja testitulostodistus 72 tuntia. Rokotustodistus on voimassa koronapassina, jos olet saanut täyden rokotussarjan.

Lataa todistus Omakanta-palvelusta

Lataa ja halutessasi tulosta koronatodistus Omakannasta. Katso ohjeet: www.kanta.fi/koronatodistus.

Jos tarvitset tulosteen koronatodistuksesta ja sinulla ei ole tulostinta, voit tulostaa todistuksen Hailuodon terveyskeskuksessa ajanvarauksella numerosta: 044 4973 543

Voit tarkistaa Omakannasta koronatodistuksesi tiedot. Jos Omakannasta puuttuu todistus saadusta rokotteesta tai se on virheellinen, ota yhteyttä omaan hyvinvointikeskukseen asian selvittämiseksi. Kun saat tulosteen, kannattaa siitä ottaa heti useampi kopio.

Jos olet saanut koronarokotteen ulkomailla, ota yhteyttä omaan hyvinvointikeskukseen. Rokotustietojen lisäämiseen tarvitaan kopio passin kuvasivusta sekä kopiot alkuperäisistä rokotustodistuksista. Kannattaa varautua, että käsittelyssä on parin viikon viive.

Kun käytät rokotustodistusta matkustamistarkoituksessa, tarkista kohdemaan vaatimukset ennen matkaa. Useimmat maat vaativat täyden rokotussarjan.

Jos et voi käyttää Omakanta-palvelua

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakanta-palvelua, voit saada paperisen koronatodistuksen Hailuodon terveyskeskuksesta: 044 4973 543 – saat tiedon, milloin todistus noudettavissa tai valtuuttamalla toisen henkilön lataamaan todistuksen puolestasi Omakannasta.

Täysi-ikäinen voi asioida toisen aikuisen puolesta Omakannassa sähköisen valtuutuksen kautta (lue lisää sivulta kanta.fi/omakanta).

Alle 18-vuotiaat, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakantaa, saavat paperisen koronatodistuksen ottamalla yhteyttä omaan terveydenhuollon toimipaikkaan. Alle 18-vuotiat voivat myös valtuuttaa huoltajansa lataamaan todistuksen Omakannasta. Valtuutusta varten tarvitaan silloin nuoren suullinen tai kirjallinen lupa, joka on merkitty asiakastietojärjestelmään. Jos huoltaja noutaa todistuksen hyvinvointikeskuksesta, mukana tulee olla nuoren allekirjoittama kirjallinen lupa. Nuorelta voidaan tarvittaessa kysyä lupaa myös soittamalla.

 

Usein kysyttyä koronatodistuksesta (Kanta.fi)