Koronavirus COVID-19

Näille sivuille on koottu tärkeää tietoa koronavirustilanteesta. Kunnan nettisivujen etusivun Ajankohtaista -osiossa sekä Facebookissa ja Twitterissä ilmestyvät tuoreimmat kunnan tiedotteet liittyen poikkeusoloihin. 

Koronarokotukset Hailuodon kunnassa

Hailuodon kunnnan omilta sivuilta näät päivitetysti rokotustilanteen ja ajanvaraustiedot.

Siirry sivuille tästä

Koronarokotteiden turvallisuus

Koronarokotteiden turvallisuus ja uusimmat tutkimukset löytyvät THL:n laajoilta sivuilta.

Lue lisää koronarokotteiden turvallisuudesta tästä

Hailuodon kunnan ohjeistus koronatartunnan tai -epäilyn varalle


Pohjois-Pohjanmaan alueellisen COVID-19 koordinaatioryhmä

Pohjois-Pohjanmaalla toimii alueellinen koordinaatioryhmä STM:n edellyttämän alueellisen viranomaistyön organisoimiseksi ja toimenpiteiden koordinoimiseksi. Koordinaatioryhmä kokoontuu vähintään kerran viikossa ylläpitämään tilannekuvaa ja arvioimaan epidemiatilannetta, alueellisia suosituksia sekä rajoituksia eri kriteerien pohjalta.

Hailuodon kunnan koronarajoitukset ja suositukset 22.9. alkaen

Hailuodon kunnan koronakoordinaatioryhmä kokoontui 22.9. päivittämään linjauksia Hailuodossa voimassa olevista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen tarkoitetuista toimista. Hailuoto on Pohjois-Pohjanmaan tavoin luokiteltu koronaviruksen perusvaiheessa olevaksi alueeksi. Hailuodossa toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin rajoituksia ja suosituksia.

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset 22.9. alkaen

Tapahtumat:

 • Tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen.

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

 • Joukkoliikenteessä
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat, kun he siirtyvät maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Korkean riskin tapahtumissa, kuten sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa
 • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työpaikoilla kaikille työntekijöille

Etätyö

 • Suositellaan työtehtävien salliessa etätyötä tai muita työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

 • Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat noudattavat toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta.
 • Toimenpiteissä noudatetaan THL ohjeistusta.
 • Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.

Ravitsemusliikkeet

 • Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti

Rokotustilanne Hailuodossa

Hailuodon kunnan ajankohtainen koronarokotuskirjausten määrä on nähtävissä rokotusrekisteri -sivulta.

*Valmiusaste ilmoitettu rokotteen haluavien kuntalaisten osuudesta
**Luku ilmoitettu kaikista Hailuodossa rokotetuista, myös sote-henkilöstö

 

Milloin on oma vuorosi tulla rokotukseen ja mistä voit varata rokotusajan. Siirry koronarokotus-sivulle alla olevasta painikkeesta.

Siirry tästä koronarokotukset Hailuodossa nettisivulle