Koronavirus COVID-19

Näille sivuille on koottu tärkeää tietoa koronavirustilanteesta. Kunnan nettisivujen etusivun Ajankohtaista -osiossa sekä Facebookissa ja Twitterissä ilmestyvät tuoreimmat kunnan tiedotteet liittyen poikkeusoloihin. 

Koronarokotukset Hailuodon kunnassa

Hailuodon kunnnan omilta sivuilta näät päivitetysti rokotustilanteen ja ajanvaraustiedot.

Siirry koronarokotusten sivuille tästä

Koronaviruksen näytteenotto Hailuodossa

Siirry näytteenottosivulle tästä

Koronaviruksen kotitestit

Siirry koronaviruksen kotitestisivulle tästä

Koronatodistus ja koronapassi

Siirry koronatodistuksen ja koronapassin ohjesivulle tästä

Karanteenisuositukset Hailuodon kunnassa

Siirry karanteenisuosituksiin tästä

Koronarokotteiden turvallisuus

Koronarokotteiden turvallisuus ja uusimmat tutkimukset löytyvät THL:n laajoilta sivuilta.

Lue lisää koronarokotteiden turvallisuudesta tästä

Hailuodon kunnan ohjeistus koronatartunnan tai -epäilyn varalle


Hailuodossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset 10.1. alkaen

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen COVID-19 koordinaatioryhmä totesi koronatilanteen jatkuneen Pohjois-Pohjanmaalla vaikeana:

 • tartuntamäärien kasvu on tasaantunut, mutta tartuntoja todetaan edelleen paljon
 • terveydenhuollon kuormitus niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossakin on korkealla tasolla
 • huoli omikron-virusvariantin lisääntymisestä:

Variantti ei nykytiedon valossa aiheuta aiempaa vaikeampaa taudinkuvaa, mutta tarttuu herkästi, tartuntamäärien lisääntyessä myös sairaalahoitoa vaativien tapausten määrä kasvaa ja tämä lisää riskiä terveydenhuollon ylikuormittumiselle.

 

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet

Yleiset tilat

 • Tietyt tartuntatautilain mukaiset yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat on määrätty Pohjois-Pohjanmaalla suljettavaksi aluehallintoviraston päätöksellä. Päätös on voimassa 15.1.2022 saakka. Tiloja ei ole mahdollista ottaa käyttöön koronapassilla. Päätös ei koske sisäleikkipuistoja ja -leikkipaikkoja, eikä ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin. Lisätietoa aluehallintoviraston tiedotteessa.
 • Muissa tiloissa asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Yksityistilaisuudet

 • suositellaan, ettei yksityistilaisuuksia järjestetä

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

 • aina julkisissa sisätiloissa.
 • matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana.
 • peruskoulussa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulujen työntekijöille ja neljännen sekä sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille koulujen sisätiloissa.
 • sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä sisätiloissa koko henkilökunnalle. Suositus koskeen myös omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

 • julkiset ja yksityiset palveluntuottajat noudattavat toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta.
 • toimenpiteissä noudatetaan THL ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta.
 • suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.

Etätyö ja etäkokoukset

 • suositellaan etätyötä ja etäkokouksia laajasti kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Kotitestit

 • koordinaatioryhmä suosittelee antigeeni-kotitestejä hyvänä lisänä terveydenhuollossa tehtävien koronatestien rinnalle. Kotitestit soveltuvat niille henkilöille, joilla on hengitysinfektion oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää. Jos kotitestistä saa positiivisen testituloksen, tulee se vahvistaa terveydenhuollossa tehtävällä koronatestillä. Huomiota tulee kiinnittää myös siihen, että käyttää nimenomaan antigeenitestiä, eikä esimerkiksi vasta-ainetestiä. Oireinen sote-työntekijä ei voi tulla töihin negatiivisen kotitestin perusteella, vaan negatiivisuus täytyy todeta terveydenhuollossa otetulla testillä. 

Hygieniaohjeet

Ravitsemusliikkeet

 

Rokotustilanne Hailuodossa

Hailuodon kunnan ajankohtainen koronarokotuskirjausten määrä on nähtävissä rokotusrekisteri -sivulta.

 

Milloin on oma vuorosi tulla rokotukseen ja mistä voit varata rokotusajan. Siirry koronarokotus-sivulle alla olevasta painikkeesta.

Siirry tästä koronarokotukset Hailuodossa nettisivulle