Koronarokotustilanne Hailuodossa 1.9.

Ensimmäisen rokoteannoksen osalta olemme lähellä 80 prosentin rokotekattavuutta. Yhteensä 757 kuntalaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Toisen rokotteen osalta 60 prosentin rokotekattavuus on jo ylitetty. Yhteensä 590 kuntalaista on saanut toisen rokoteannoksensa.

Molempia rokoteannoksia annetaan yhä. Ensimmäisen rokoteannoksen voi varata numerosta 020 6306060 (puheluun vastaa Pihlajalinna). Soitathan numeroon vain kerran ja annat puhelun soida loppuun saakka, sieltä soitetaan sinulle takaisin.

Toisen rokotteen osalta rokotusajan voi varata, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut 8 viikkoa.Hailuodossa on käytössä PfizerBioNTech Comirnaty- ja Modernan Spikevax-rokotteet. Toinen rokoteannos voi olla myös eri valmiste, kuin ensimmäisellä kerralla annettu valmiste, mikäli samaa rokotevalmistetta ei ole saatavilla samaan aikaan. Rokotusaika varataan numerosta 044 4973 543.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei linjannut tiistain 31.8. kokouksessaan muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin. Koronaepidemia on alueella yhä kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on säilynyt edellisviikkojen tasolla. Myös sairaalahoitoa tarvinneiden potilaiden määrä on edelleen matala. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä muistuttaa että rokotukset ovat turvallisin tie ulos epidemiasta.

*Valmiusaste ilmoitettu rokotteen haluavien kuntalaisten osuudesta
**Luku ilmoitettu kaikista Hailuodossa rokotetuista, myös sote-henkilöstö

*Valmiusaste ilmoitettu rokotteen haluavien kuntalaisten osuudesta
**Luku ilmoitettu kaikista Hailuodossa rokotetuista, myös sote-henkilöstö