Koronarokotustilanne Hailuodon kunnassa 6.4.2021

Hailuodon kunnan koronarokotustilanne on erinomaisella tasolla. Rokotuskattavuus on tällä hetkellä 25,4 prosenttia. Yhteensä 245 henkilöä on saanut rokotteen Hailuodossa. Hailuodossa aloitetaan valmistautumaan ryhmien 1 ja 2 rokotuksiin (18-69 -vuotiaat, joilla on koronavirusinfektiolle erittäin voimakkaasti tai voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Kyseiset ryhmät on lueteltuna tiedotteen alaosassa ja siirtymällä linkistä THL:n sivulle saa lisää tietoa.

  • Muistutamme henkilöitä, jotka kuuluvat ryhmään 1, ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian rokotusajan varaamiseksi numeroon: 044 4973 543. Muista soittaa vain kerran, sillä terveyskeskuksesta soitetaan aina takaisin, viimiestään seuraavana arkipäivänä.
  • Ryhmään 2 kuuluvat henkilöt, jotka haluavat ottaa koronavirusrokotteen, voivat varata aikansa rokotuksiin tästä päivästä alkaen numerosta: 044 4973 543. Muista soittaa vain kerran, sillä terveyskeskuksesta soitetaan aina takaisin, viimeistään seuraavana arkipäivänä.

 

*Valmiusaste ilmoitettu rokotteen haluavien kuntalaisten osuudesta
**Luku ilmoitettu kaikista Hailuodossa rokotetuista, myös sote-henkilöstö

 

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Riskiin vaikuttavat lisäksi tietyt taustasairaudet, joita sairastavilla on muuta väestöä suurempi riski saada vakava koronavirustauti, joutua sairaala- ja tehohoitoon tai menehtyä tautiin.
THL on tuottanut Kansallista rokotusasiantuntijaryhmää KRARia kuullen priorisointilistan, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70 -vuotiaille henkilöille. Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon.

Taustasairaudet on jaettu kahteen ryhmään: 

  1. Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet
  2. Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.

Näistä ryhmistä rokotetta tarjotaan ensin ryhmälle 1 ja sen jälkeen ryhmälle 2.

 

Ryhmä 1: 16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

Ryhmä 2: 18-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila