Koronarokotusten ajanvaraus 1956-1961 syntyneille on nyt auki

Hailuodon kunnassa aloitetaan rokottamaan heti perusterveiden 1956-1961 vuonna syntyneiden ryhmää. Kyseiseen ikäryhmään kuuluvat henkilöt voivat varata ajan rokotukseen terveyskeskuksesta heti tästä päivästä alkaen numerosta:  044 4973543.

 

Rokotukset käynnissä, ensimmäisen rokotteen osalta:

  • Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet
  • Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.
  • Perusterveet vuonna 1956-1952 syntyneet kuntalaiset.
  • Perusterveet vuonna 1956-1961 syntyneet kuntalaiset.

Käytössä olevat rokotteet

Hailuodossa on käytössä kaikki kolme Suomessa yleisesti käytössä olevaa rokotetta, jotka ovat: Pfizer ja BioNtechin Comirnaty -rokote, Moderna ja AstraZeneca. Asiakkaalla ei ole itse mahdollisuutta valita käytettävää rokotetta, jos asiakas päättää kieltäytyä tarjolla olevasta rokotteesta, tulee uusi mahdollisuus rokotukselle siinä vaiheessa, kun rokotteiden riittävyys ei ole enää ongelma.

Rokotukset toisen rokotusannoksen osalta

  1. Hailuodossa valmistaudutaan yli 70-vuotiaiden kuntalaisten toisen koronavirusrokotuksen antamiseen. SPR:n vapaaehtoiset aloittavat soittamaan tälle ryhmälle ajanvarausaikoja viikolla 16.

AstraZenecan rokotteen toinen annos

  • Alle 65-vuotiaat: AstraZenecan Vaxzevria-rokotteen ensimmäisen rokoteannoksen saaneelle annetaan toinen annos BioNTech-Pfizerin (Comirnaty) tai Modernan koronavirusrokotella. Hailuodossa on käytössä BioNTech-Pfizerin (Comirnaty) rokote.

Rokotussarjaa ei tarvitse aloittaa alusta. Yksi annos mRNA-rokotetta riittää.

  • 65 vuotta täyttäneet: Rokotussarja täydennetään loppuun ensisijaisesti samalla rokotevalmisteella kuin mitä hän on aikaisemmin saanut.