Koronarokotusaikojen varaaminen on alkanut ryhmien 1 ja 2 osalta

Hailuodon kunnan koronarokotukset ovat edenneet uuteen ryhmään ja rokotusvuoroja varataan nyt 1 ja 2 ryhmään kuuluville (18-69 -vuotiaat, joilla on koronavirusinfektiolle erittäin voimakkaasti tai voimakkaasti altistava sairaus tai tila). Kyseiset ryhmät on lueteltuna tiedotteen alaosassa ja siirtymällä linkistä THL:n sivulle saa lisää tietoa eritellyistä sairauksista ja tiloista.

  • Muistutamme henkilöitä, jotka kuuluvat ryhmään 1, ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian rokotusajan varaamiseksi numeroon: 044 4973 543. Muista soittaa vain kerran, sillä terveyskeskuksesta soitetaan aina takaisin, viimiestään seuraavana arkipäivänä.
  • Ryhmään 2 kuuluvat henkilöt, jotka haluavat ottaa koronavirusrokotteen, voivat varata aikansa rokotuksiin tästä päivästä alkaen numerosta: 044 4973 543. Muista soittaa vain kerran, sillä terveyskeskuksesta soitetaan aina takaisin, viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Riskiin vaikuttavat lisäksi tietyt taustasairaudet, joita sairastavilla on muuta väestöä suurempi riski saada vakava koronavirustauti, joutua sairaala- ja tehohoitoon tai menehtyä tautiin.
THL on tuottanut Kansallista rokotusasiantuntijaryhmää KRARia kuullen priorisointilistan, jonka perusteella määräytyy, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan eri taustasairauksia sairastaville alle 70 -vuotiaille henkilöille. Lista pohjautuu lääketieteelliseen riskinarvioon.

Taustasairaudet on jaettu kahteen ryhmään: 

  1. Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet
  2. Vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.

Näistä ryhmistä rokotetta tarjotaan ensin ryhmälle 1 ja sen jälkeen ryhmälle 2.

 

Ryhmä 1: 16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila

Ryhmä 2: 18-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

Lue lisää Koronarokotukset Hailuodossa sivulta

AstraZenecan koronavirusrokotteen käyttöä jatketaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti

Hailuodossa käytössä Pfizer & BioNtech Comirnaty-rokote, sekä Modernan ja AstraZenecan rokotteet. Suomessa on tehty päätös, että AstraZenecan koronavirusrokotetta annetaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti tällä hetkellä vain 65-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ja tämän ohjeen mukaisesti toimimme myös Hailuodossa. Varovaisuusperiaatteen mukaisesti AstraZenecan koronavirusrokotetta ei myöskään anneta niille 65-vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.