Koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita

Covid-19-rokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Rokotukset voidaan aloittaa asetusmuutoksen voimaan tulon jälkeen 9.8.2021. Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille voi käyttää BioNTech-Pfizerin Comirnaty- sekä Modernan Spikevax -rokotetta.

THL järjestää infotilaisuuden nuorten rokottamisesta: https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/-/event/7796098

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus.

Nuorten rokottaminen on noussut tärkeään osaan tavoitellun 90 prosentin rokotuskattavuuden saavuttamisessa.

Delta-variantti leviää tällä hetkellä nopeasti Suomessa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, ja viime aikoina tartuntatapaukset ovatkin painottuneet nuorten aikuisten ikäryhmään. Tämän takia on tärkeätä, että myös nuoret ja nuoret aikuiset hakevat rokotuksen heti kun tämä on alueella mahdollista”, sanoo THL:n asiantuntijalääkäri Anniina Virkku.

Rokotteen saa ensisijaisesti omassa kotikunnassa, mutta jos nuori oleskelee pidempiaikaisesti esimerkiksi kesätyön tai opiskelujen vuoksi pidempiaikaisesti tai säännönmukaisesti toisella paikkakunnalla, voi hän saada koronarokotteen myös siellä.

Hailuodon kunnan koronarokotusten ajanvaraus

Ajanvaraus 1. koronarokotukselle tehdään hoidon tarpeen arvioinnin numerosta 020 6306060. PUHELUUN VASTAA PIHLAJALINNA. Soitathan numeroon vain kerran ja annat puhelun soida loppuun saakka, sieltä soitetaan sinulle takaisin.

Toiselle rokoteannokselle ajanvaraus numerosta 0444973543, kun 1. annoksen jälkeen on ehtinyt kulua noin 10 viikkoa. Soitathan numeroon vain kerran, sieltä soitetaan sinulle takaisin.

Oulun ja Kempeleen koronarokotusten ajanvaraus

Ne hailuotolaiset nuoret, jotka asuvat ulkopaikkakunnilla voivat hakeutua myös asuinpaikkakuntien koronarokotuksiin. Lisää tietoa ajanvarauksesta kuntien omilla sivuilla.

Oulu: https://www.ouka.fi/koronarokotukset

Kempele: https://www.kempele.fi/sosiaali-ja-terveys/terveyspalvelut/koronarokotukset.html