Koronarokotukset Hailuodon kunnassa 9.8

Viikosta 32 alkaen Covid-19-rokotukset ovat laajentuneet koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita lapsia ja nuoria. Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille käytetään BioNTech-Pfizerin Comirnaty- sekä Modernan Spikevax -rokotetta. THL järjestää 12.8. klo 17:30 infotilaisuuden nuorten rokottamisesta: https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/-/event/7796098

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus.

Rokotustilanne Hailuodon kunnassa 9.8.2021 etenee odotettua tahtia ja 738 kuntalaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksensa, tämä on yhteensä 75,6 prosenttia koko kunnan väestöstä. Uudeksi laumasuojan tavoitteeksi on valtakunnallisesti asetettu 90 prosentin rokotuskattavuus, joten nuorten ikäryhmien rokottaminen on noussut erittäin tärkeäksi tavoitteen saavuttamisen kannalta. Uudet tautivariantit sekä niiden nopea leviäminen on yksi syy, joka on vaikuttanut rokotekattavuuden nostoon.

Toisen rokoteannoksen osalta ollaan jo saavutettu yli 50 prosentin rokotuskattavuus ja yhteensä kuusi ensimmäistä ryhmää on saatu rokotettua.

Tällä hetkellä Hailuodossa on käytössä lisäerä Modernan koronarokotetta. Rokotetta voidaan käyttää 2. rokotukseen, vaikka ensimmäinen rokotus olisi ollut PfizerBioNTechin Comirnaty-rokotevalmiste. 2. rokotteen voi halutessaan saada, kun ensimmäisestä rokoteannoksesta on kulunut 8 viikkoa. Mikäli 2. koronarokotteen haluaa aikaistaa, tapahtuu se soittamalla numeroon: 044 4973 543. Rokotuksen aikaistaminen sekä rokotteen vaihtaminen on THL:n hyväksymä menettely. Tällä hetkellä PfizerBioNTechin Comirnaty-rokotteen 2. annosta ei voi aikaistaa.

 

*Valmiusaste ilmoitettu rokotteen haluavien kuntalaisten osuudesta
**Luku ilmoitettu kaikista Hailuodossa rokotetuista, myös sote-henkilöstö

*Valmiusaste ilmoitettu rokotteen haluavien kuntalaisten osuudesta
**Luku ilmoitettu kaikista Hailuodossa rokotetuista, myös sote-henkilöstö