Koronanäytteenotto siirtyy osoitteeseen Kaunakaupungintie 19

Jos tarvitset ylähengitystieoireiden tai mahdollisen koronatartuntaepäilyn vuoksi koronanäytteen, soita hoidon tarpeen arviointiin, p. 045 788 409 10. Hoidon tarpeen arvioinnista saat ajan näytteenottoon.

Tällä hetkellä näytteitä otetaan vain yhdeltä perheessä, vaikka perheessä olisi useammalla perheenjäsenellä oireita. Koronanäyte otetaan Hailuodossa arkisin, maanantaista torstaihin.

Näytteenottopaikka muuttuu:

Koronanäyte otetaan 1.9.2020 alkaen kunnan rivitalolla (EI ENÄÄ KUNNANTALOLLA) osoitteessa Kaunakaupungintie 19, jossa on selvästi ohjattu kulku näytteenottoon.

Näytteenotto perjantaisin ja viikonloppuna tapahtuu OYS:ssä. Näytteenotossa noudatetaan THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta.

Kun näyte on otettu, hoitaja soittaa tuloksen 1-2 vuorokauden kuluessa. Saat viestin vastauksesta hoitajalta.  Jos vastausta ei tule kahdessa vuorokaudessa, soita itse hoidontarpeen arviointiin 045 788 409 10 vastauksen saadaksesi. On tärkeää saada vastaus heti sen valmistuttua ja toimia sen mukaisesti, vaikka olisi lieväoireinenkin.