Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on antanut ohjeistuksen seuraavista koronarokotuksista. Koronan tehosterokotukset aloitetaan marraskuussa 2022 influenssarokotusten yhteydessä. Rokotteet ylläpitävät suojaa vakavaa tautia ja kuolemaa vastaan. Jatkossa koronarokotteista otetaan käyttöön varianttivalmisteet, jotka laajentavat suojan immunologista pohjaa.

THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta sairastetuista taudeista riippumatta

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Syystalven 2022 tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Hailuodossa tehostekoronarokotukset järjestetään kausi-influenssarokotusten kanssa yhtäaikaisesti alkaen marraskuusta 2022, tarkemmat ajanvarausohjeet ilmoitetaan lähempänä.