Kolmannen koronarokotteen saavien ryhmä laajenee koskemaan myös niitä, jotka ovat saaneet ensimmäiset kaksi rokotetta 3-4 viikon annosvälillä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus kolmannesta koronarokotteesta on päivittynyt ja kolmas koronarokoteannos suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisten lisäksi annettavaksi myös niille henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäiset kaksi rokotetta 3-4 viikon annosvälillä.

Suomesta ja muualta kerätyn seurantatiedon perusteella lyhyellä aikavälillä annettujen annoksien teho hiipuu erityisesti infektion ja lievän taudin suojan osalta, vaikka vakavan taudin suojateho on edelleen hyvä.

Varovaisuusperiaatteen vuoksi THL ei kuitenkaan toistaiseksi suosittele kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille. Tämä rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta. mRNA-rokotteen saaneilla on raportoitu hyvin harvinaisena haittavaikutuksena sydänlihastulehdusta. Tämä riski on painottunut nuoriin miehiin.

Lyhyellä annosvälillä rokotteet saaneille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Mikäli olet saanut kaksi ensimmäistä koronarokotetta 3-4 viikon välillä ja tästä on kulunut vähintään 6 kuukautta, voit varata ajan kolmannelle koronarokotteelle terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta 020 6306060 ma-pe klo 8-16.