Kausi-influenssarokotuksia ja koronarokotetehosteita tarjolla marraskuussa

Kausi-influenssarokotukset

Maksuttomaan kausi-influenssarokotukseen ovat oikeutettuja

Influenssakaudella 2022–2023 käytetään pistettävää VaxigripTetra-rokotetta, joka sopii kaikille ikäryhmille, sekä FluenzTetra-nenäsumuterokotetta 2-6-vuotiaille.

Koronarokotetehoste

THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta sairastetuista taudeista riippumatta

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Käytössä ovat ensisijaisesti uudet varianttiräätälöidyt koronarokotteet.

Syystalven 2022 tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Rokotusaikataulut

Marraskuussa järjestetään rokotuspäiviä 7.-16.11. välillä, jolloin tarjolla on kausi-influenssa- ja koronarokotteita. Rokotteet on mahdollista ottaa samalla kerralla.

Ajan voi saada joko varaamalla ajan etukäteen terveyskeskukseen tai walk in-tyyppisesti ilman ajanvarausta. Rokotuksia annetaan terveyskeskuksissa myös vuosikontrollien ja muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.

  • Mikäli olet oikeutettu rokotusohjelman mukaiseen influenssarokotukseen ja haluat varata ajan rokotukselle, soita terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 0206306060 arkisin 8-16. Rokotukset ovat Hailuodon terveyskeskuksessa.
  • Voit tulla rokotukselle Hailuodon terveyskeskukseen ilman varattua aikaa seuraavina ajankohtina:

    Maanantaina 7.11. klo 14-18
    Tiistaina 8.11. klo 9-11
    Maanantaina 14.11. klo 14-17

Kausi-influenssarokotteen voi saada myös omakustanteisesti

Riskiryhmiin kuulumaton voi halutessaan ottaa kausi-influenssarokotteen. Tällöin rokotetta varten tulee hankkia resepti, jonka saa soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 0206306060. Yksi henkilö voi pyytää reseptiä koko perheelle. Resepti on sähköinen ja nähtävillä Omakanta-palvelussa, kun se kirjoitettu. Omakustanteisen rokotteen asiakas hankkii itse apteekista ja varaa rokotusajan terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta.