Hailuodossa koronarokotusten väli lyhennetään 8 viikkoon

Pohjois-Pohjanmaalla koronarokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä, joten alueella on päästy tavoittelemaan rokotuskattavuuteen nostoa ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väliä lyhentämällä. Sairaanhoitopiirin uuden ohjeistuksen mukaan toinen koronarokote voidaan antaa 8 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Aikaisemman ohjeen mukaan suositeltu väli on ollut 8 – 12 viikkoa.

”Rokotteiden saatavuus on meidän sairaanhoitopiirin alueella hyvä, joten annosväliä voidaan sen puolesta lyhentää. Annosvälin lyhentäminen ei saa viivästyttää kenenkään ensimmäisen rokoteannoksen saamista,” OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kertoo.

Toisen rokotteen osalta ajanvaraus tapahtuu numerosta 044 4973 543. Hailuodossa on käytössä PfizerBioNTech Comirnaty- ja Modernan Spikevax-rokotteet. Toinen rokoteannos voi olla myös eri valmiste, kuin ensimmäisellä kerralla annettu valmiste, mikäli samaa rokotevalmistetta ei ole saatavilla samaan aikaan.

Rokotuksista huolimatta on edelleen tärkeää noudattaa korona-ajan yleisiä turvallisuusohjeita, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä käyttää maskeja suositusten mukaisesti.