Hailuodon varhaiskasvatukselle, esi- ja perusopetukselle myönnettiin valtionavustusta

Varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen poikkeusolojenvaikutusten tasoittamiseen noin 84 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö  6.7.2020 12.20
TIEDOTE

Opetusministeri Li Andersson on myöntänyt noin 84 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lukuvuodelle 2020-2021. Valtionavustusta myönnettiin 232 varhaiskasvatuksen järjestäjälle yhteensä noin 14 miljoonaa euroa. Esi- ja perusopetuksen 300:lle järjestäjälle myönnettiin yhteensä noin 70 miljoonaa euroa.

Valtionavustus on tarkoitettu lasten ja oppilaiden kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukemiseen ja varhaiskasvatuksen digitoimintakulttuurin kehittämiseen koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi. Lisäksi varmistetaan edellytyksiä tukea heikommassa asemassa olevien, vieraskielisten, maahanmuuttotaustaisten sekä erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevien lasten ja oppilaiden oppimista ja kehitystä ja tuetaan poikkeusolojen aikana perusopetuksen kesken jättäneiden oppilaiden oppimista.

– Koronakevään myötä lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointierot ovat kasvaneet. Nyt tehtävillä panostuksilla haluamme varmistaa, ettei kulunut kevät pääse jättämään pysyviä jälkiä lasten ja nuorten osaamiseen ja hyvinvointiin, opetusministeri Li Andersson sanoo.

Avustusta varhaiskasvatukseen ovat saaneet kunnat ja kuntayhtymät, jotka järjestävät varhaiskasvatusta. Esi- ja perusopetuksen avustusta ovat saaneet kunnat ja kuntayhtymät sekä yksityiset yhteisöt, joilla on esiopetuksen ja perusopetuksen järjestämislupa.

Lisätietoja:

Esi- ja perusopetuksen avustukset:
Opetusneuvos Mika Puukko (lomalla 6.7.-4.8.), p. 0295 330 0032
Projektisihteeri Aili Tervonen p. 0295 330 216

Varhaiskasvatuksen avustukset:
Opetusneuvos Tarja Kahiluoto p. 0295 330 386

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät tukisummat Hailuodon varhaiskasvatukselle, esi- ja perusopetukselle ovat nähtävissä oheisen linkin kautta

Myönnetyt avustukset